Pure weelde

Ken je deze hotspotverzameling in Antwerpen al?

Het is altijd fijn toeven in het Antwerpse, maar de echte luxeliefhebber hoeft nu eigenlijk haar hotel niet meer uit. Nou vooruit, alleen om te shoppen dan.

Wie eens geproefd heeft aan een echt luxehotel, kan eigenlijk nooit meer terug. De zalig zachte plofbedden, balzalen van badkamers, fine dining op je kamer en het fantastische personeel… Reizen was nog nooit zo leuk als op vijfsterren. En dan natuurlijk het liefst met als bestemming een mooie oude stad vol Instagrammable plekjes, fijne boetieks en een beetje een bourgondische vibe.

Met prijzen overladen

Enter Antwerpen, want lekker dichtbij huis, met de auto of trein heel goed te doen en een waar walhalla voor wie van winkelen houdt. In 2022 opende daar een enorme hotspotverzameling, pal in het centrum bij de Botanische Tuin. Het Botanic Antwerp, inmiddels met prijzen overladen en een van dé luxe hotelbestemmingen ter wereld. Enne… als je slim boekt, kun je nu wel 30% korting op je kamer krijgen.

Nou zijn de 108 kamers en suites van het Botanic niet direct een koopje te noemen: de goedkoopste optie kost je rond de 360 euro. Maar goed, gooi daar een feestkorting overheen (wie jarig is trakteert immers en het Botanic is op de kop af twee jaar open) en de verleiding wordt toch wel erg groot. Vooral als je bedenkt wat je allemaal kunt in het hotel zelf.

Drie Michelinrestaurants in eigen hotel

Naast een toplocatie op een rustig plekje grenzend een prachtig oud klooster vind je in het Botanic bijvoorbeeld drie Michelinrestaurants met in totaal vier sterren, onder andere eentje van Jacob Jan Boerma. Wil je net iets ongedwongener eten dan zijn er ook nog twee finediningrestaurants. En een bar.

Wil je echt het hotel uit, dan kun je vlakbij trouwens ook bij Sergio Hermans Blueness gaan eten. Of je blijft lekker binnen om het meeste te halen uit de waanzinnige spa van het Botanic. Drie verdiepingen en duizend vierkante meter weelde.

En dan is er nog de Sunday Brunch, waar je trouwens ook voor kunt boeken als je heel ergens anders blijft slapen. Oesters, kreeft, champagne, al het goede uit België en Frankrijk. Als God in Antwerpen. Je weet nu waar je zijn moet. Maar wees wel gewaarschuwd: je wordt er geen procent minder verwend van.

Tekst Claudia Witteveen