#THEPARISFILES

La Terrasse Kléber: een comfortabel rustpunt vlak achter de Champs-Élysées

Parijs is een geweldige stad voor het opsnuiven van cultuur, de laatste mode ontdekken, gastronomische pareltjes bezoeken en om mooie wandelingen te maken. De stad van de liefde is de meest bezochte stad ter wereld en kan daardoor soms overweldigend aanvoelen door het drukke verkeer, grote groepen bezoekers en het hoge tempo van de stad. Op steenworp afstand van de bekende Avenue des Champs-Élysées bevindt zich La Terrasse Kleber in het vijfsterrenhotel Peninsula Paris.

Op het moment van schrijven zijn de kamers en de spa van het hotel gesloten tot eind augustus. Wel zijn de restaurants en de rooftopbar van het hotel geopend. Eén daarvan is La Terrasse Kleber, een restaurant dat zich aan de straatkant van het hotel bevindt. Het terras is het grootste overdekte terras van Parijs, en misschien ook wel het ruimste. De zitplaatsen zijn breed opgezet, en de zachtgrijze stoelen ogen comfortabel. De straatkant is niet goed zichtbaar vanuit het terras vanwege de geplaatste planten, die overigens een fijne afscherming vormen ten opzichte van het drukke stadsleven. 

Op de huidige kaart staan zomerse gerechten als Salade Nicoise met tonijnbuik, frisse gazpacho van heirloomtomaten met gerookte burrata en een risotto met artisjok, roze radijs en marjolein. Voor de wat robuustere trek is er de Cheeseburger met krokante bacon, Comté-kaas en huisgemaakte ketchup, of de dry aged beef uit Normandië met aardappelpuree en een sauce Choron. Dat laatste is een benaming voor een béarnaise met wat tomatenpuree.

De desserts à la carte van patissier Dominique Costa zijn verfijnd zoals we mogen verwachten van een toppatissier. Er wordt ons verteld dat de Frambozen Charlotte met citroenijs en aardbei het signatuurdessert van de zomer 2020 is. Costa is sinds 2017 werkzaam voor het Peninsula maar werkte eerder voor andere bekende hotels, en maakte een kleine uitstap voor een groot hotelketen naar Bora Bora. De theeselectie bij La Terrasse Kléber is uitstekend, en elke soort thee kan als ijsthee worden geserveerd op een snikhete dag.  Kortom: een heel fijn adresje tijdens een zomers bezoek aan Parijs!

Tekst: Marina de Massiac
Beeld: The Peninsula Paris