lenteskien-min

Een feest voor alle wintersportliefhebbers

Lenteskiën

Dat de lente eraan begint te komen betekent nog niet dat je de ski’s op moet bergen. Vanaf 20 maart nemen 26 Franse skigebieden in onder meer de Alpen, de Pyreneeën en de Vogezen deel aan de tweede editie van ‘Printemps du ski’ (Lenteski). Een feest voor alle wintersportliefhebbers, ook voor beginners. Skiën in de lente heeft een groot aantal voordelen: de temperaturen zijn aangenaam, de sneeuw is nog goed, de prijzen scherp, de pistes rustig en er is een groot aanbod aan activiteiten.

Wie van skiën houdt, gaat maar wat graag een lang weekend naar een van de Franse skigebieden die in de lente open zijn (soms zelfs tot begin mei, zoals Tignes). Ook voor beginners is het een waar paradijs. De dagen worden langer en je wil zo lang mogelijk genieten van het mooie weer. In deze tijd van het jaar is de sneeuwkwaliteit zo goed dat beginners hier hun hart kunnen ophalen.

Wie in de lente skiet, is flexibeler in de duur van zijn verblijf. Een (lang) weekend of een kort verblijf in de Franse bergen is dan veel eenvoudiger doordat overnachtingen, activiteiten en skilessen scherper geprijsd zijn. Heb je nog nooit op ski’s of een snowboard gestaan? Geen probleem: in veel gebieden kun je een alles-in-een-pakket huren. Dit is inclusief een skipas, begeleiding door een skileraar en verhuur van materiaal. En ga je samen met iemand die wel kan skiën en ook zo’n pakket wil, dat is het voor jou als beginner gratis!

Minder mensen op de piste

Tijdens de vakantieperiodes zijn de Franse skigbieden drukbezocht, wat al minder het geval is in de lente, vooral rond Pasen. Zeker voor beginnende skiërs is dit een enorm voordeel wanneer je je eerste meters op de pistes maakt. Ook kun je in de Franse skigebieden andere activiteiten plannen die nog leuker zijn dankzij het zachte weer zoals sneeuwschoenwandelingen, fat bike-tochten, parapente…

De Lenteski voorziet ook een rijke programmering voor feestbeesten van alle leeftijden; dans de hele nacht door op de besneeuwde pistes op muziekfestivals zoals Tomorrowland Winter (Alpe d’Huez) of Radio Meuf Festival (La Clusaz). Ook voor kinderen zijn er in verschillende skigebieden verrassingen zoals het Festival des P’tites Canailles en Moufles in Saint François Longchamp.

Check voor meer informatie over skiën in de lente www.skiingintospring.com.