STAD VAN DE LIEFDE

Paris je t’aime! Zeven hotspots op een rij

Het is een van de mooiste steden ter wereld: Parijs. Niet alleen vanwege de prachtige architectuur, de mode en de Eiffeltoren, maar ook vanwege alle prachtige restaurants en barren. En natuurlijk de wijn en de kazen. We tippen je graag enkele spots, mocht je een tripje naar de stad van de liefde op de planning hebben staan.

CoCo

CoCo is the place to be op de vrijdag- en zaterdagavond. Het stijlvolle restaurant is gelegen naast het grote, indrukwekkende operagebouw dat de stad kent. Je geniet hier van verfijnde gerechten en bijzondere cocktails. Tijdens het diner wordt men verrast met livemuziek, wat deze culinaire avond een extra dimensie geeft. Echt een aanrader!

Hôtel Costes

Het is een van de mooiste hotels van Parijs: Hôtel Costes. Niet alleen zijn de hotelkamers om door een ringetje te halen: ook het restaurant en de bar zijn prachtig. Niks voor niks is deze spot dan ook mateloos populair bij celebrities en influencers. Naast ontbijt, lunch en een fijn diner, zit je hier op vrijdagavond ook goed voor een aantal verfijnde cocktails in de intieme cocktailbar.

KONG

Restaurant KONG is zeker de moeite waard tijdens een bezoek aan de stad. In dit hippe restaurant ontmoeten Tokio en Parijs elkaar, zo geniet je hier van Japanse gerechten en drankjes. Het restaurant bestaat uit twee verdiepingen: op de eerste verdieping vind je de bar, op de tweede verdieping geniet je van een prachtig uitzicht vanwege de glazen koepel. Zeker even reserveren als je zeker wilt zijn van een tafel.

Café de Flore

Café de Flore is een van de oudste koffiehuizen van de stad. De spot is al jaren geliefd, onder andere grootheden als Remy de Gourmont en Pablo Picasso waren er vroeger vaste gast. Nog steeds is deze plek mateloos populair. Je moet wellicht even in de rij staan voor een tafel, maar dat is het zeker waard. We tippen je graag de citroentaart. Enjoy!

Matignon

Een avondje uit? Dan zit je bij Matignon zeker goed. Overdag geniet je hier van een fijne brunch en lunch en in de avonduren kun je hier terecht voor een uitgebreid diner. Na elf uur opent Club Matignon haar deuren voor feestgangers die door willen gaan tot in de late uurtjes.

L’Alma

Vlakbij de Eiffeltoren vind je restaurant L’Alma. In een rustige, moderne maar gezellige setting – vormgegeven door architectenduo Gilles & Boissier -, geniet je hier van heerlijke Franse gerechten die door de bediening op bijzondere wijze worden gepresenteerd. Mocht hier langskomen voor de lunch, tippen we je graag de croque monsieur, c’est délicieux!