Borgo Egnazia

Puglia: Nowhere else

Omgeven door olijfbomen en slechts honderd meter van de kust verwijderd ligt het uitermate fraaie Borgo Egnazia. Met dikke kasteelmuren, torens en gevels is dit resort een juweel van de traditionele Apulische architectuur. Borgo Egnazia is een unieke plaats in de wereld: een visionaire interpretatie van een typisch Pugliaans dorp, omringd door duizendjarige olijfgaarden en gebouwd in tufo-steen. De ‘nowhere else’-plaats belichaamt de prachtige eenvoud en authenticiteit van het land op een eigentijdse manier.

Borgo Egnazia is het hele jaar door de ware essentie van Puglia. Borgo Egnazia bestaat uit ‘La Corte’ (het hoofdgebouw) en een traditionele ‘Borgo’ (dorpje) met huisjes en straatjes uitkomend op een plein. Naast het hoofdgebouw met 134 bijzonder stijlvolle kamers liggen de 29 exclusieve villa’s met elk hun eigen dakterras, citrustuin en privézwembad. Geniet van de verfijnde gastronomie in het Michelinsterrenrestaurant Due Camini, rustiek comfort in La Frasca, gezelligheid met open keuken bij Mia Cucina of ga voor verse vis naar Cala Masciola met uitzicht op zee. Het hotel grenst direct aan de 18-holes golfbaan van San Domenico Golf.

Borgo Egnazia is ontspannend en zelfontdekkend. In Vair, de bekroonde spa van Puglia genesteld in het hoofdgebouw, plaatst de visie innerlijke schoonheid centraal in elke ervaring, tenslotte betekent ‘vair’ echt in het dialect van Puglia. Oude lokale tradities inspireren behandelingen en programma’s van zeldzame diepte, gericht op een nieuw geluk door lichamelijke zorgen. Het hart van Vair is het innovatieve Aroma Lab, ontwikkeld dankzij een partnerschap met Luca Fortuna, psycholoog en internationaal expert in aromatherapie. Het project is gebaseerd op de synergiën tussen het reuksysteem en de neurofysiologische effecten van etherische oliën. Geur en geheugen zijn nauw met elkaar verbonden: ze roepen herinneringen en emoties op, dus het doel is om het eigen potentieel van de gast te identificeren voor het maximaliseren van de staat van geluk. Het uitgangspunt is de olfactorische test die speciaal is ontworpen om gelukniveaus te controleren en vervolgens wordt toegepast op een op maat gemaakte geurervaring die de gasten zal vergezellen op Borgo Egnazia, van de spa naar je kamer.

Borgo Egnazia is geschiedenis, kunst en cultuur. Het is gelegen aan de oude Via Egnatia, een weg gebouwd door de Romeinen in 146 voor Christus om de Adriatische Zee met de Egeïsche Zee te verbinden. Vandaag de dag speelt deze opnieuw een sleutelrol in de comeback van Puglia als een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in de wereld. Een weg naar de ontdekking van niet alleen de regio Puglië, maar het hele zuiden van Italië.

Ontdek Puglia zelf; Ciao Bella Moments neemt je mee naar de meest exclusieve locaties van Puglia. 1-4 november organiseren ze een speciaal Ciao Bella Weekend voor ladies in één van de beste hotels ter wereld: Borgo Egnazia. www.ciaobellamoments.com