Den Haag

Restyling Park Centraal

Sircle Collection is de hospitalitygroep achter Sir Hotels, Max Brown Hotels, Park Centraal Hotels en concept store XBANK. Het is natuurlijk een erg moeilijke tijd voor velen in de hospitality- en horecabranche, maar toch heeft Sircle Collection een van hun hotels gebrand en gerenoveerd: het Park Centraal Hotel in Den Haag. Vanaf 2 november zijn ze officieel opengegaan! Het is een prachtig historisch hotel grenzend aan het Paleis Noordeinde.

Park Centraal Den Haag is gelegen in het oudste gedeelte van de binnenstad en grenst aan de beroemde Koninklijke Paleistuinen. Het hotel siert de dynamische Hofkwartierbuurt met haar zorgvuldig bewaard gebleven Nederlandse erfgoed. De geschiedenis van het pand gaat helemaal terug naar 1858. Een memorabel moment in de tijdlijn van het hotel vond plaats in 1912. In dat jaar werd het hotel het eerste, door vrouwen gerunde hotel, met een vegetarisch restaurant. Bekende beschermheren van de dag zijn onder meer kunstenaar Hilma af Klint en filosofen Bertrand Russell en Ludwig Wittgenstein.

Het hotel heropent haar deuren met 33 extra kamers en suites, waarmee het totale aantal kamers op 153 komt. Elke kamer is uniek en het meest indrukwekkend zijn de Junior Suites op de bovenste verdieping. Het in-house ontwerpteam van Sircle Collection werd bij deze ingrijpende renovatie geïnspireerd door de rechte lijnen en kubistische vormen van de beroemde Nieuwe Haagse School. X BANK, de conceptstore van Sircle Collection welke uniek Nederlandse ontwerpers vertoont in Amsterdam, heeft elke ruimte gestyled. Het beddengoed is op maat ontworpen met het premium Franse matrasmerk TRECA.

Daarnaast beschikt het hotel over drie verschillende vergader- en evenementenruimtes met veel natuurlijk licht en uitzicht op de Koninklijke Paleistuinen. Tijdens een korte wandeling door de kronkelende geplaveide straatjes van de historische binnenstad kun je genieten van de charmante boetiekjes, cafés en het Escher Museum. Een kwartier fietsen brengt je naar het strand van Scheveningen.

Elk detail van het interieurontwerp en de huisstijl vertelt een verhaal dat aansluit bij het Nederlands erfgoed, zoals archiefkunst in het hotel, vintage glas-in-loodramen, hedendaagse kunst van Cate Adriana en een monumentale trap van een leerling van de beroemde Nederlandse architect Hendrik Petrus Berlage. Andere ontwerpelementen zijn onder meer vergaderruimtes vernoemd naar Nederlandse Koninginnen en prinsessen, een merklettertype dat in 1987 is gemaakt door de Nederlandse letterontwerper Gerard Unger en een koningsblauwe kleur die je terugziet in het hele hotel.

Met deze transformatie onthult het hotel ook privé- en teamwerkruimten zonder bedden, beschikbaar voor de dag, week, maand of langer. Dit creatieve aanbod is bedoeld om een sociale en maatschappelijke rol te vervullen binnen de lokale community – mensen die op zoek zijn naar een ruimte buiten het huis of kantoor.

Deze rebranding van Park Hotel Den Haag markeert een nieuw hoofdstuk, niet alleen voor het hotel, maar ook voor het concept Park Centraal. Sircle Collection verwierf het pand in Den Haag in 2017.

Gastenkamers en suites beginnen vanaf 70 euro, kantoren en werkplekken vanaf 60 euro.