#THEPARISFILES

Sir Winston, het compleet vernieuwde restaurant achter de Champs-Élysées

Het achtste arrondissement staat in Parijs niet bepaald bekend als een buurt met goede én betaalbare restaurants. Het gros van de restaurants zijn erg toeristisch of bezitten minimaal één of twee Michelinsterren. Sir Winston was een slecht lopende Engelse pub met een donker interieur.  Laura Gonzalez, Parijs’ meest kleurrijk en trendy architect, nam het geheel onder handen: de gevel kreeg een likje witte verf en het interieur werd opgevuld met allerlei kleurrijke stoffen en prints. De Indiase chef Manoj Sharma werd als culinaire leader aangewezen, en zo kon Sir Winston uit zijn as herrijzen!

Het restaurant beschikt over een gezellig terras, ondergrondse bar én twee restaurantzalen. De keuken is een pact tussen India, Engeland en Amerika. Bijzonder zou je zeggen, en niet het eerste waar je aan denkt als je je in de Franse hoofdstad bevindt. Toch lijkt het huwelijk goed te werken: het restaurant zit afgeladen vol op een zomerse dag in juli. Als voorgerecht voor twee à drie personen kan er voor de Signature plateaux à partager worden gekozen: een mix van gefrituurde calamaris, ceviche’s, zalm in gin gemarineerd, krabkabeljauwkroketjes en het Indiase brood naan. Als hoofdgerecht krijgen we de geroosterde kip met kurkuma, limoen en koriander, en de dorade met saffraanrijst. Omdat het restaurant vol zit en mensen blijkbaar zin hebben in een avond vol drank en eten zien we de meest verrassende gerechten voorbijkomen: Scotch egg met curry, kroketjes van cheddar, en een rechthoekige tosti. Qua desserts kun je kiezen uit klassiekers als pavlova met wat rood fruit, een machtige chocolademousse of een baba au rhum. De echte exoot gaat voor de lassi: een Indiase yoghurtdrank met in dit geval mango, kardamom en pistache.

Tip: de muziek staat in het restaurant heel hard. Rond een uur of half negen kun je je afvragen of het een restaurant of discotheek is. Heel gezellig zo met een pimm’s o’clock of Paris-Bombay in je handen, maar als je op zoek bent naar een rustig restaurant dan is Sir Winston wellicht geen goede optie.

Tekst Marina de Massiac
Beeld Sir Winston