VENETIË VAN HET NOORDEN

Weekendje Brugge? Onze insidertips voor een heerlijk verblijf

Met de kronkelende kanalen en pittoreske kasseistraten lijkt Brugge zo uit een romantische komedie te zijn geplukt. Maar hoe upgrade je een weekend in de Belgische kuststad van een suffe toeristentrip naar een legendarische escape? Notitieblok in de aanslag: we tippen de essentiële stops om van je bezoek een droomuitje te maken.

DOEN

Brugge laat geen ruimte voor verveling. Trap je shopping spree af met een bezoek aan de recent geopende boetiek van Belgisch modelabel Les Soeurs, of graaf naar unieke vondsten bij The Locker Vintage. Een boottocht langs de Rozenhoedkaai onthult de stad vanaf het water, terwijl de Vlaamse Primitieven je opwachten in het Groeningemuseum. Chocoholics halen hun hart op aan The Chocolate Line van internationaal meesterchocolatier Dominic Persoone.

ETEN

Van al die kilometers in de benen gaat je maag rommelen. Schuif daarom aan voor fine dining zonder poespas bij L.E.S.S. Eatery, een concept van driesterrenrestaurant Hertog Jan. Eet je liever zoals de locals? In De Republiek komen betaalbare maaltijden, cultuurexpo’s en films samen onder één dak. Seafood aficionado’s vinden hun geluk bij ’t Werftje – al maak je in ruil wel een kleine detour naar Zeebrugge.

SLAPEN

Ook aan knusse slaapplekken geen gebrek. Raphaëlles B&B en Hotel Van Cleef trakteren je op een exclusieve boutique-ervaring midden in het historische centrum. In Hotel De Tuilerieën loop je dan weer letterlijk in de voetsporen van sterren als David Hockney, Ralph Fiennes en het Belgische koningspaar. Het uittesten waard, toch?

Tekst Jari Putteman