Greetz

Zó verstuur je de ultieme vakantiekaart vanaf je mobiel

Eindelijk is het zover, we mogen weer op vakantie! En of je nu in Nederland weggaat of wat verder, een kaartje sturen naar het thuisfront is altijd leuk. Het kan echter wel een gedoe zijn om een kaartje, postzegel en brievenbus te vinden op een plek waar je niet bekend bent.. Een leuke en makkelijke oplossing: stuur een kaartje via jouw telefoon of tablet. Wij geven 7 tips om online een mooie vakantiekaart te maken!

1) Schrijf thuis alvast alle adressen op

Het hebben van de juiste adressen is natuurlijk belangrijk wanneer je een kaartje wilt sturen. Wellicht heb je deze thuis in een adresboekje staan en niet in bijvoorbeeld jouw telefoon. Handig dus om van tevoren alvast even de benodigde adressen op te slaan in jouw telefoon. Zo heb je ze gelijk bij de hand wanneer je het kaartje wilt sturen vanaf jouw vakantiebestemming. Als je het op dat moment nog moet navragen aan de betreffende persoon, is de verrassing er natuurlijk al een beetje vanaf…

2) Download een goede app

Er zijn diverse websites te vinden waar je online een kaartje kunt maken voor iemand. De apps van deze partijen zijn vaak net iets gebruiksvriendelijker en dus makkelijker te gebruiken, slim dus om deze te downloaden. Greetz heeft een hele goede app waar je makkelijk een vakantiekaarten kunt versturen.

3) Kies (of maak) een leuke foto

Foto’s die het goed doen op een vakantiekaart zijn selfies waarop je poseert bij bezienswaardigheden, waarop je lekker aan het luieren bent op het strand of een gezellige gezinsfoto. Kun je niet kiezen is er altijd nog de mogelijkheid om een collage te maken met foto’s van alle momenten die wilt delen.

Een aantal snelle tips voor de perfecte foto die je kunt maken met je mobiel:

  • Vergeet niet je lens schoon te maken
  • Maak van alle leuke momenten een staande en een liggende foto. Zo kun je makkelijk een aantal foto’s kiezen.
  • Met fotobewerking apps kan je je foto’s nog net even die upgrade geven. Een leuke app is VSCO waarop veel gratis opties staan.

4) Bedenk een pakkende tekst

Vind je het lastig om een goede tekst te bedenken voor op de kaart? Bedenk dat een tekst niet snel fout kan zijn en al snel in de smaak zal vallen bij de lezer. Tip: beschrijf in de tekst dingen die je hebt meegemaakt, zoals een tripje naar een stad of een dag op het strand. Ook het beschrijven van het verblijf is altijd een goede toevoeging. Een “Groetjes uit ….” doet het ook altijd goed. Sterker nog dat kun je perfect neerzetten op de voorkant van de kaart.

5) Versier de kaart met stickers

Het leuke aan online vakantiekaarten maken is dat je je helemaal uit kunt leven in de versiering. Vaak kun je ook leuke stickers en afbeeldingen toevoegen, bijvoorbeeld van een cocktail, palmboom of zonnetje. Dit maakt jouw kaart nóg leuker!

6) Let op de uitlijning

Teksten en stickers kunnen op een kaart makkelijk verspringen, bijvoorbeeld wanneer je ze groter of kleiner maakt. Natuurlijk is het wel zo mooi als alles mooi uitgelijnd is. Vaak kun je in zo’n app makkelijk jouw teksten en stickers uitlijnen. Wanneer je ze verschuift, ontstaan er meerdere lijnen in de kaart die aangeven of de tekst bijvoorbeeld in het midden van de kaart staat. Handig!

7) Bekijk het voorbeeld van jouw kaart goed

Ben je helemaal klaar met het maken van de vakantiekaart? Check altijd even goed het voorbeeld van de kaart voordat je hem verstuurd. Misschien heb je per ongeluk een sticker toegevoegd die je eigenlijk niet op de kaart wilde hebben, of heb je een typfoutje gemaakt. Pas eventuele foutjes aan, daarna is de kaart klaar om verstuurd te worden. Als je de kaart via een Nederlands bedrijf maakt, kan hij vaak de volgende dag al aankomen bij jouw familielid, buur of vriend(in). Dat scheelt, als je een kaart op de buitenlandse post doet kan deze soms weken onderweg zijn.

Ga aan de slag en maak jouw mooiste vakantiekaart!