2020-1 Travel Cover

Travel

News

Reisinspo

Nieuw seizoen ‘Reizen Waes’

Tom Waes is terug met een nieuw seizoen van zijn reisprogramma ‘Reizen Waes’. De eerste aflevering staat volledig in het teken van corona. Tom neemt vanuit zijn woonkamer contact op met de mensen die hij in verschillende landen bezocht, om te kijken hoe zij omgaan met de coronacrisis. Ook start de driedelige serie ‘Reizen Waes: Japan’. Een verslag van Toms reis door het prachtige Japan die hij begin dit jaar maakte.

Lees verder

Reisinspiratie

voor je eerste trip na quarantaine

We moeten nog even genieten van het moois in eigen land, want helaas zitten tripjes naar het buitenland er nog niet in. Gelukkig mogen we wél dromen van reizen die nog hoog op ons lijstje staan. Daarom delen wij de nodige reisinspiratie van Nederlandse en Belgische travel influencers, met hun beste reistips én lievelingsbestemmingen!

Lees verder

#CroatiaLongDistanceLove

Geniet virtueel van Kroatië

Helaas kunnen we voorlopig nog even niet op vakantie en kunnen we onze liefde voor reizen even niet naleven. Om tóch in contact te blijven met reizen en onze favoriete bestemmingen lanceert het Kroatisch Verkeersbureau een nieuw concept dat Kroatië naar jou brengt: #CroatiaLongDistanceLove.

Lees verder

Filmtips

Geniet van Griekenland in de leukste films

Goed nieuws voor Griekenland! Het land heft geleidelijk de lockdown op. Ook gaan de restaurants, cafés en hotels vanaf 1 juni weer open. We moeten nog wel even wachten tot we zelf weer van het mooie land kunnen genieten, maar we kunnen wél alvast inspiratie opdoen voor een tripje naar Griekenland! Wij zetten de 7 leukste films voor je op een rijtje, die allemaal in Griekenland zijn opgenomen.

Lees verder

Staycation.amsterdam

Citytrips naar eigen hoofdstad

Reizen naar het buitenland zit er nog éven niet in, maar voor een vakantiegevoel hoef je helemaal niet ver te reizen. Het nieuwe platform staycation.amsterdam biedt vanaf nu de allerleukste lokale staycation packages aan van de meest bijzondere Amsterdamse hotels. Tijd voor een citytrip naar eigen hoofdstad!

Lees verder

Mooi initiatief

Charlie’s Travels steunt lokale ondernemers in Afrika

Door de coronacrisis ligt de reissector stil. Vakanties zijn gecanceld en droomreizen worden even uitgesteld. Ook de lokale ondernemers die (financieel) afhankelijk zijn van toerisme worden hard getroffen. Speciaal voor hen lanceert reisbureau Charlie’s Travels de bijzondere streamingsdienst ‘Charlies and chill’: een online streamingkanaal met bingewatchwaardige reisdocu’s die zijn opgenomen in Afrika. Voor iedere gekeken video doneert Charlie’s Travels €0,10 aan lokale ondernemers.

Lees verder

Succesverhalen

Nederlandse ondernemers in Thailand

Emigreren naar het buitenland: een droom van velen. Het (vaak) grijze en koude Nederland verruilen voor een warme, zonnigere bestemming. Veel mensen maken van hun droom werkelijkheid en emigreren naar hun droombestemming. Hoe word je succesvol in het buitenland en kun je je droom werkelijkheid laten worden? Wij delen de tips & tricks en succesverhalen van vijf Nederlandse ondernemers in het tropische Thailand!

Lees verder

Reisinspiratie

De mooiste reisboeken

De komende tijd moeten we nog even binnen blijven en we kunnen voorlopig nog niet op reis. Gelukkig komt er ooit een einde aan deze onzekere tijd en kunnen we wel alvast dromen van prachtige reizen. Wij delen de mooiste reisboeken vol reisinspiratie om de mooiste plekken ter wereld te ontdekken! Raak geïnspireerd en droom weg van prachtige bestemmingen!

Lees verder

Virtuele reisinspiratie

Britain is calling

Een bezoekje aan Groot-Brittannië zit er even niet in en we kunnen nog even niet genieten van een afternoon tea, een pint in de pub, een natuurwandeling of bezoekje aan Engelse kastelen. Om toch een beetje Groot-Brittannië naar jou toe te halen, delen we de leukste online tips! Geniet virtueel van de beste Britse films en series, tot prachtige kunst van populairste Britse musea. Britain is calling!

Lees verder

het meest glamorous hotel van Parijs

Fauchon L’Hotel

In 1886 richtte Auguste Fauchon een delicatessenzaak op die later zou uitgroeien tot een internationaal merk. Van haute patisserie, huisgerookte zalm en rillettes tot verfijnde thee: Fauchon heeft een breed assortiment, maar wel met een prijskaartje. In 2018 zette het merk voet op onbekend terrein, namelijk de wereld van de hotellerie. Als eerste locatie werd de Franse hoofdstad gekozen, maar er zijn plannen om uit te breiden naar Amerika en Azië. Talkies bezocht voor de crisis het unieke hotelconcept in Parijs.

Lees verder