2020-1 Travel Cover

Travel

News

het meest glamorous hotel van Parijs

Fauchon L’Hotel

In 1886 richtte Auguste Fauchon een delicatessenzaak op die later zou uitgroeien tot een internationaal merk. Van haute patisserie, huisgerookte zalm en rillettes tot verfijnde thee: Fauchon heeft een breed assortiment, maar wel met een prijskaartje. In 2018 zette het merk voet op onbekend terrein, namelijk de wereld van de hotellerie. Als eerste locatie werd de Franse hoofdstad gekozen, maar er zijn plannen om uit te breiden naar Amerika en Azië. Talkies bezocht voor de crisis het unieke hotelconcept in Parijs.

Lees verder

Zoey Ivory in Italy

What to do when you’re stuck?

Zoey Ivory heeft een relatie met Timor Steffens. In Rome werkt Timor al maanden aan een tv-programma waardoor Zoey vorige maand naar Italië vertrok om haar vriend op te zoeken, niet wetende dat het coronavirus de kop op zou steken…

Lees verder

Finland

Het gelukkigste land ter wereld

Driemaal scheepsrecht, Finland is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot het gelukkigste land ter wereld! In het World Happiness Report 2020 van de Verenigde Naties werd bij 156 landen onderzocht hoe gelukkig de inwoners zijn en Helsinki staat op de eerste plaats van gelukkigste steden. Op de tweede plek staat Denemarken, gevolgd door Zwitserland, IJsland, Noorwegen en ons eigen kikkerlandje. Om je gemoedstoestand heel even op te fleuren tijdens de coronacrisis deelt Talkies de beste tips om net zo gelukkig te worden als de Finnen!

Lees verder

Hét boek voor reizende vrouwen

Dame traveler

Nastasia Yakoub startte een Instagramaccount met als doel om wereldwijd vrouwen te inspireren, meer van de wereld te laten zien en ze te stimuleren hun verhaal te delen. Inmiddels wordt haar account als een community beschouwd waarbij allerlei type vrouwen zich aansluiten. Onlangs bracht Nastasia een boek uit met allerlei uiteenlopende kleurrijke beelden die geschoten zijn door reizende vrouwen. Elke foto bevat een klein verhaal en er staan wat reistips in met betrekking tot veiligheid. De beelden zijn onder te verdelen in vier categorieën: architectuur, cultuur, natuur en water. In een roerige tijd waarin reizen nogal […]

Lees verder

Must watch

GENIET THUIS VAN JE FAVORIETE BESTEMMINGEN

Stond jij op het punt een droomreis te maken, maar moet dat even worden uitgesteld door het coronavirus? Helaas is er niks aan te doen en moet je er het beste van maken. Netflix it is dus! Netflix heeft het leukste aanbod films en series op jouw favoriete vakantiebestemming om lekker te bingen. Zo kun je alvast wat inspiratie opdoen voor je volgende trip en maak je de komende weken nét iets leuker.

Lees verder

Singapore

Urban jungle

Reisschrijver, fotograaf en bon vivant Illonka Brands heeft door haar rusteloze, grenzeloze bestaan steeds meer aandacht voor ‘wellbeing’. Als in: een betere balans van emotionele, fysieke en spirituele gezondheid in combinatie met bewuster, eco-vriendelijker en socialer reizen. Illonka: ‘Ook tijdens een Zuidoost-Azië-tussenstop in “crazy rich” Singapore heb ik behoefte om me te focussen op welzijn. Om me écht verbonden te voelen met mezelf, anderen en mijn omgeving. En om te acclimatiseren en me op te laden voor de rest van mijn reis.’ Kortom: dit zijn Illonka’s favorieten in deze welvarende, innovatieve, clean & green stad […]

Lees verder

RWANDA

5 DROOMBESTEMMINGEN

Reisliefhebbers die een reis naar Rwanda op de planning hebben staan, hebben een unieke reis in het verschiet. Van het Akagera National Park en Lake Kivu tot het eeuwenoude regenwoud in Nyungwe, het land van de duizend heuvels biedt een scala aan mogelijkheden voor een perfecte rondreis en overal waar je komt zijn prachtige slaapplekken te vinden. Hieronder de vijf meest bijzondere droomovernachtingen.

Lees verder
droomreis-op-een-luxe-jacht-min

De indrukwekkende kust van Kroatië

Droomreis op een luxe jacht

Cruisend op een luxe jacht langs de kust van Kroatië ontdek je de mooiste plaatsen van het land. De luxe van een hotel, de afwisseling van een rondreis, de gezellige drukte van pittoreske stadjes en prachtige zonsondergangen op het dek van het schip. Een cruise op de Adriatische kust is de perfecte keuze voor een indrukwekkende trip!

Lees verder
bart-boekt-min

Slimme zet

Bart boekt

Vanaf nu is het mogelijk om vakanties en stedentrips in binnen- en buitenland te boeken via het reis- en lifestyleplatform BartsBoekje.com. Bart Boekt, zoals de nieuwe boekingsmodule heet (bartboekt.com), verzamelt alleen die hotels, vakantiehuizen en resorts waar het reizende team van schrijvers en fotografen van Barts Boekje zich volledig achter schaart. De handpicked selectie staat garant voor een one of a kind-vakantie en/of -minibreak. 

Lees verder
een-waar-surfersparadijs-min (1)

COSTA RICA

Een waar surfersparadijs

De zon die net over de horizon piekt, golven over parelwitte stranden én een surfboard om de eerste golven van de dag te pakken: de perfecte start van de dag voor surfliefhebbers. Costa Rica betekent letterlijk ‘rijke kust’ en wordt ook wel gezien als hét ultieme surfersparadijs voor surfers. Het land wordt begrensd door de Caribische Zee en de Stille Oceaan en heeft hierdoor een rijke kustlijn die bijna 1.300 kilometer telt! De kustlijn zit vol met geweldige surfspots – wat Costa Rica één van ’s werelds beste surfbestemmingen maakt.

Lees verder