HELLO BABY

Beautytips voor tijdens én na de zwangerschap

Mommy’s (to be) opgelet! Het is waarschijnlijk niks nieuws dat je lichaam tijdens je zwangerschap diverse transformaties kan ondergaan. Denk aan de ontwikkeling van striae, je haardikte en textuur kan veranderen, misschien krijg je spontaan pigmentvlekken of heb je regelmatig last van rugpijn. Het ondersteunen en verwennen van je lichaam tijdens deze periode is daarom zeker geen overbodige luxe. Benieuwd naar de beste pre- en postnatale beauty behandelingen? Wij delen ze hier!

1. Preventieve behandeling van striae: Bio-Oil

Tijdens je zwangerschap zullen je buik, billen en borsten in rap tempo groter worden, zonder dat de rek van je huid het kan bijhouden. Het gevolg hiervan is dat je onderhuids bindweefsel scheurt en zo kan er striae ontstaan. Het regelmatig insmeren van deze lichaamsdelen met Bio-Oil maakt de huid soepeler, wat het beter in staat stelt om mee te rekken tijdens je zwangerschap.

2. Nabehandeling van striae: microneedling & fractional lasering

Laseren is een effectieve behandeling om van striae af te komen. Daaronder behoren twee lasertechnieken: micro-needling en fractional lasering. Micro-needling stimuleert ook de celvernieuwing, maar dan met behulp van fijne naaldjes die in de lederhuid prikken, om zo de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. De striae zal hierdoor vervagen. Bij fractional lasering worden de eiwitten onder je huid er met behulp van warm water afgebroken, wat de celvernieuwing stimuleert. Je huid zal egaler van kleur en vorm worden.

ZIE OOK: DE KINDERKAMER VAN YUNA JADE

3. SPF tegen het zwangerschapsmasker

Met het zwangerschapsmasker doelen we op pigmentvlekken die ontstaan tijdens de zwangerschap. Meestal op het voorhoofd, jukbeenderen, rondom de ogen, op de bovenlip en kin. De aanmaak van extra pigment kan worden veroorzaakt door hormonale schommelingen. Om het zwangerschapsmasker te voorkomen, is het belangrijk dat je tijdens je zwangerschap iedere dag je gezicht met een hoge factor smeert. Zelfs als het bewolkt is of als je niet veel buiten bent.

4. Een extra knipbeurt

Een van de eerste ontwikkelingen die je merkt tijdens een zwangerschap, is de verandering in de textuur en dikte van het haar. Doordat de hormoonhuishouding flink op z’n kop wordt gezet, verandert bij de meeste vrouwen de haarcyclus. Juist als je haar snel groeit, is het belangrijk om het goed bij te houden en vaker bij te knippen. Tegelijkertijd is het verstandig om agressieve ingrediënten zoals sodium hydroxide en (komt ‘ie) butylhydroxyanisol, die in cosmetische producten kunnen zitten, te vermijden.

5. Zwangerschapsmassage tegen rugpijn

Een zwangerschapsmassage kan je zwangerschap een stuk aangenamer maken. Het doel van deze massage is om eventuele klachten te verlichten, je weer van nieuwe energie te voorzien én je beter in je vel te laten zitten. De focus ligt bij een zwangerschapsmassage op rugpijn, aangezien het behoorlijk zwaar kan zijn voor je rug om continu een kleintje met je mee te dragen. Wanneer je eenmaal comfortabel ligt, zal de masseur te werk gaan met zachte hand. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een serie prenatale-massagetechnieken die ervoor zorgen dat je bloedcirculatie wordt gestimuleerd, je minder vocht zult vasthouden en eventuele spanning en stress als gevolg van je zwangerschap verminderen.

Tot slot: overige beauty behandelingen tijdens je zwangerschap

Bij sommige treatments vraag je je misschien af of ze schadelijk zijn voor de baby. Kun je bijvoorbeeld je wenkbrauwen verven als je zwanger bent? Hoe zit het met een shellac-manicure? Vroeger was men nog wel eens bang dat de stoffen in de verf invloed zouden hebben op je zwangerschap, maar tegenwoordig zijn de producten zo mild dat je met een gerust hart je wenkbrauwen kan laten kleuren. Vraag van tevoren wel of er geen onverdunde ammoniak in de verf zit. Daarbij is de BIAB-behandeling een goed alternatief op shellac en zitten er geen heftige chemische stoffen in. Ook handig: Treatwell biedt een filter om te zien of een salon met natuurlijke producten werkt. Gebruik hiervoor de filter ‘natuurlijke ingrediënten’.

ZIE OOK: ANOUK HOOGENDIJK OVER HAAR ZWANGERSCHAP

Bron: Treatwell