Van Cleef en Arpels

Dit is het goud van parfumeurs

Wist je dat wierook de mythische oorsprong van het woord ‘parfum’ is? Het betekent ‘door rook’ en verwijst naar het verbranden van dit zeldzame ingrediënt. Het komt van een boom die groeit in woestijngebieden in het oosten en neemt de vorm aan van een aromatische gomhars, die wordt geoogst door op de schors te tikken. Wierookbomen waren net zo gewild als goud en werden bewonderd door oude Egyptische, Griekse en Romeinse beschavingen, die de kostbare substantie die erin werd aangetroffen, waardeerden en beschermden. Vandaag de dag heeft wierook zijn mysterische aura behouden en brengt Van Cleef & Arpels een nieuw eerbetoon aan dit bijzondere ingrediënt.

Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire is een collectie geïnspireerd op de schoonheid van de natuur. Het bestaat uit verfijnd samengestelde bloemige, kruidige en houtachtige geuren. Voor ieder wat wils. En daar is Encens Précieux de nieuwe extensie. Een rijke, verfijnde houtachtige ambergeur geïnspireerd op de hitte van de woestijn.

‘Ik stelde me voor dat de brandende zon op de grond scheen en zo een wierookboom zou doen ontstaan, en ik wilde de omhullende sensatie van die hete lucht vastleggen.’

Parfumeur Jordi Fernández

Voor deze nieuwe samenstelling vermengt wierook zich met kruidige tonen van zwarte peper en roos in een vurige topnoot die de zintuigen prikkelt. Vlammende tonen worden opgewarmd bij contact met een rokerig, zwoel hart van mirre en leer, dat een karaktervol akkoord vormt en geleidelijk één wordt met de huid. Dan openbaart zich wierook, vermengd met tabakstonen en een vanille-amberbasis.

Van Cleef & Arpels Encens Précieux

Van Cleef & Arpels Encens Précieux, 75 ml (advies verkoopprijs € 154) verkrijgbaar vanaf april 2024 bij geselecteerde luxe parfumerieën en Douglas online.