Goed voor je lichaam

NATUURLIJK(E) DEO!

Lang op zoek geweest naar een deodorant die minder schadelijk is en effectief? Deze natuurlijke – en dus aluminiumvrije (!) – deodorants laten je lekker ruiken én zijn goed voor je lichaam.

MINERALE ZOUTEN

Honderd procent natuurlijke en vegan deodorant die een microscopisch laagje van minerale zouten op je huid achterlaat die bacteriën doden, waardoor je fris blijft ruiken. Laat geen witte vlekken achter op je kleding. Met de frisse geur van lavendel en vanille.

SALT OF THE EARTH Pure Aura Lavender & Vanilla Spray €8,49
DEGROENEDROGIST.NL

RUIKEN NAAR ROOSJES

Op basis van een mix van plantenextracten en rijk hydraterende ingrediënten. Herstelt en biedt langdurige frisheid zonder de gevoelige huid te irriteren. Met heerlijke frisse geur van pioenrozen.

MÁDARA SOOTHING DEODORANT €13,50
MADARACOSMETICS.COM

ROLL-ON

De anti-transpirant met antibacteriële werking in de vorm van een crème roll-on deodorant. De formule is uiterst mild, zeer effectief en geschikt voor alle huidtypen. De deodorant bevat biologische lavendelolie, aloë vera, zonnebloemolie en vitamine E. De combinatie van natuurlijke ingrediënten biedt langdurige bescherming, frisheid en bestrijdt ongewenste geurtjes, veroorzaakt door bacteriën.

DR. ORGANIC Lavendel Deodorant € 8,59
HOLLANDANDBARRETT.NL

GEWASSEN KATOEN

Op basis van kokosolie en zuiveringszout. Blokkeert je zweetklieren niet, maar neutraliseert zweetgeurtjes zodra het zweet je huid bereikt. Je zweet dus nog wel, maar je ruikt niets. Deze deo is, net als alle deo’s van Loveli, aluminiumvrij en honderd procent natuurlijk. 

LOVELI Fresh Cotton Deodorant €7,99
LOVELI.CARE

WAAR

De combinatie van zilver en natuurlijke mineralen verminderen transpiratie. De deodorant gaat het ontstaan van transpiratiegeur tegen zonder de poriën af te sluiten. Zo kan het lichaam zich blijven afkoelen en gifstoffen verwijderen.

NATUURLIJK WAAR Zilver Deo Roller Fris €6,95
NATUURLIJKWAAR.NL

ONBEZORGD

Award winning diepreinigende zeep met deowerking. Deze wasoplossing laat het natuurlijke zweetproces toe en zorgt ervoor dat het zweet geurvrij blijft voor minstens 24 uur. Breng OY aan op je droge huid, laat het één minuut inwerken en spoel het af onder de douche. De vervelende geurtjes zijn voor minstens 24 uur verdwenen. Het natuurlijk zweetproces wordt niet gehinderd, maar is geurvrij.

OY Deo Wash €26,40
OYCARE.NL

CITROENFRIS

Biedt bescherming tegen ongewenst lichaamsgeurtjes en sluit de poriën niet af. Zo blijft de natuurlijke huidfunctie intact. Natuurlijke etherische oliën van onder andere citroen geven een heerlijk fris gevoel. Honderd procent natuurlijk.

WELEDA Citrus Deodorant €15,29
WELEDA.NL

VLEKKELOOS

Dankzij natuurlijke antibacteriële bestanddelen worden nare geurtjes geëlimineerd, terwijl de natuurlijke transpiratie van de huid niet wordt geblokkeerd. Ontwikkeld om witte strepen te minimaliseren.

COLLISTAR Multi-active Deodorant 24H €19
COLLISTAR.NL

Tekst: Ginette Tellier