THE 24/7 LIPSTICK EFFECT

Talk of the town: lip blushing

Mocht je PMU, permanente make-up, nog met ‘onnatuurlijk’, ‘ordinair’ en ‘voor oudere vrouwen’ vinden, think again! De technieken zijn enorm verbeterd, de effecten zijn een stuk fraaier en natuurlijker – en het is booming, ook bij jongere vrouwen vanaf twintig jaar. In het bijzonder: lip blushing.  

Lip blushing is een professionele behandeling waarbij de lippen worden ‘ingekleurd’ met kleurpigmenten. De techniek is te vergelijken met tatoeëren, al gaat het naaldje een stuk minder diep: de inkt wordt enkel in het bovenste huidlaagje aangebracht. Op die manier versterkt enkel de natuurlijke kleur van de lippen; ze kleuren iets donkerder roze.

Pluspunten? Je hoeft in principe niet meer alle dagen gloss of lipstick te dragen. Ook krijgt de mond een beter gedefinieerde vorm en de lippen lijken iets voller – dit kan een alternatief zijn, als je liever geen lipfiller (hyaluronzuur) laat injecteren. De behandeling wordt ook bejubeld door vrouwen die van nature vrij bleke, of bij kou snel paarse/blauwe, lippen hebben. Ook symmetrie-herstel kan een reden zijn, zowel qua vorm als verschil in kleur (boven en onderlip) of om littekentjes op de lip te verbergen.

Pijnlijk? Het is zeker voelbaar, aldus de specialisten. Het prikken bijt even want de lippenhuid is flinterdun dus gevoelig. Na enkele dagen gaan de lippen ook flink vervellen: er komen korstjes op die vanzelf eraf moeten vallen. Dat is ruim een week later hersteld waarna je vervolgens zo’n twee tot drie jaar 24/7  tinted lips behoudt. Goed te weten: er zijn al meer salons die deze behandeling aanbieden maar lees vooraf goed de reviews en check hun ‘GGD-keuring’ (hygiëne).

Candy lip

Eroverheen kun je nog prima lipstick of gloss dragen, mocht je een dagje meer glans of een trendkleur als koraalrood of fuchsia willen. Of je faket het lip blushing-effect zelf met de nieuwste nude lipsticks. Omlijst vooraf dan altijd de contouren met een lipliner in dezelfde kleur als de lipstick; dan lijken de lippen altijd iets voller.

Clarins

Tekst: Anneloes Tas
Visual: Kate Moss voor de Charlotte Tilbury Pinks & Reds Beauty Icon-collectie