Summer hair

Zo bescherm jij je haar tijdens de zomer

Zon, zee, tropische temperaturen; we love it! Maar helaas zijn zon, zeewater en chloor niet goed voor ons haar. Je haar kan verkleuren, droger worden en sneller afbreken. Het is belangrijk om je haar in de zomer wat extra te verzorgen om zo die zonneschade te voorkomen. Hoe? Dat lees je hier!

UV-bescherming

Dat onze huid zonbescherming nodig heeft weten we allemaal, maar ook je haar heeft de juiste zonbescherming nodig. Bescherm je haar met een shampoo, conditioner, masker of haarserum met UV-bescherming. Ook bestaan er tegenwoordig UV-sprays voor je haar, die speciaal zijn ontwikkeld om je haar de juiste UV-bescherming te geven.

ZIE OOK: ALS JE HAAR MAAR GOED… RUIKT!

Hairdo

Heb jij een tanning-dagje op de planning staan? Bescherm je haar door je haar in een knot, staart of vlecht te dragen. Zo wordt een groot deel van je haar minimaal blootgesteld aan de zon en is de kans op haarbeschadiging minder groot.

Haaraccessoire

Te veel zon kan je haar uitdrogen en beschadigen, maar natuurlijk willen we wel genieten van heerlijk zonnige dagen. Wil jij je haar zo weinig mogelijk blootstellen aan de zon? Draag dan een hoed, pet of toffe sjaal over je haar. Zo bescherm jij je haar én zie jij er très chic uit.

Vermijd zeewater en chloor

Een duik in de zee of het zwembad is heerlijk op een bloedhete zomerdag, maar voor ons haar is het iets minder fijn. Zeewater maakt je haar droog en van het chloor in zwembaden kan je blonde coupe zelfs groen worden. Dat willen we natuurlijk niet! Vermijd daarom zeewater en chloor. Zwemmen kan uiteraard wél, maar zorg dan dat je haar niet nat wordt. Wil jij toch kopje onder? Maak dan je haar eerst goed nat voordat je gaat zwemmen. Zo hebben chloor en zeewater minder kans om door te dringen in je haar. Spoel ook na het zwemmen je haar goed uit. Zo voorkom je dat er chloor of zoutresten in je haar achterblijven en is de kans op haarbeschadiging kleiner.  

ZIE OOK: EEN BRONZE GLOW ZÓNDER ZON

Voeding

Beauty comes from within! Voedsel met de volgende ingrediënten bevorderen de haargroei: proteïne, vitamines A, C, D en E, ijzer, biotine, zink, B-vitamines en essentiële vetzuren. Met name de B-vitamines versnellen het vernieuwen van de haarzakjes en stimuleren de bloedcirculatie bij de wortels van de haren. Zo krijgt je haar van binnenuit een boost.

Vermijd hitte

Omdat je haar vaak al voldoende warmte te verduren heeft tijdens de zomer, is het belangrijk om je haar te beschermen tegen andere warmtebronnen. Te veel hitte kan je haren uitdrogen en daardoor sneller laten beschadigen. Laat je föhn tijdens de zomer even iets vaker liggen en laat je haar drogen aan de lucht. Wil jij je haar toch krullen of stijlen? Met een hittebeschermende primer of spray kun je nadelige gevolgen grotendeels voorkomen.

ZIE OOK: DIT DOEN EIWITSHAKES MET JOUW HUID