Tips van een huidtherapeut

Zo maak je je huid klaar voor de herfst

De eerste paddenstoelen komen tevoorschijn en hier en daar vallen de bladeren van de bomen. De herfst is begonnen! Maar is jouw huid al klaar voor de herfst? De herfst wordt ook wel ‘peel season’ genoemd. Dit is namelijk hét moment om je huid te peelen en te ontdoen van dode huidcellen. Huidtherapeut Nikita legt uit waarom en geeft een aantal tips om met een stralende huid de herfst door te komen!

Tijdens de zomer droogt de huid uit onder invloed van uv-straling. Om dit te compenseren, gaat de huid meer talg aanmaken. Met als gevolg een vettere huid en meer onzuiverheden. Daarnaast wil de huid zichzelf beschermen tegen de zon. Dit doet de huid o.a. door het aanmaken van pigment maar ook door het opstapelen van dode huidcellen als extra ‘bescherming’. Deze combinatie geeft in de herfst vaak een onzuivere en grauwe huid. Tijd om te peelen dus! De huid peelen kan op oneindig veel manieren. 

Sensai – Silk Peeling Powder

Deze milde maar diep reinigende SILK PEELING POWDER verwijdert mee-eters en dode huidcellen, voor een gladdere frissere huid. Met Koishimaru Zijde EX en Ginseng Extract. Daarnaast bevat deze reinigende powder ‘lactic acid’ wat zeer goed te verdragen is door een gevoelige en/of donkere huid. Daarbij is ‘lactic acid’ een ingrediënt dat dode huidcellen oplost en pigmentvlekken oplicht. Meng de poeder met water en masseer in op het gelaat en decolleté. 

hannah Enzymatic Skin Peeling

Deze enzymatische peeling van hannah is mild maar zeer effectief voor alle huidtypes. Een enzymatische peeling peelt de huid door een eiwitsplitsing op de huid. Onder invloed van deze eiwitsplitsing lossen dode huidcellen op. Na het gebruik van de peeling zijn overtollige dode huidcellen opgelost en voelt de huid glad en fris aan. De poriën zijn fijner en de huidstructuur is verbeterd, Het voordeel hiervan is dat overige producten ook beter worden opgenomen en gehele skincare routine dus effectiever wordt!

Exfoliëren kun je leren!

Wees niet direct te enthousiast met zelf de huid peelen (exfoliëren). Wanneer je de huid te vaak en te intensief peelt, kunnen huidirritaties optreden. Start dus 1x in de week met een exfoliërend product. Heb je een gevoelige huid? Dan is 1x per week meer dan voldoende. Bij een grovere en/of vettere huid kun je het gebruik van deze producten langzaam opbouwen naar 2 tot 3 keer per week. Let op: het gebruik van een exfoliant/peeling maakt de huid (tijdelijk) dunner. Draag dus altijd een crème met een spf van minimaal factor 30 om huidbeschadiging door uv-licht te voorkomen.

Nikita