Tips van huidexpert Firdevs Göl

Zó maak jij jouw huid summerproof

Door de vele blootstelling aan de zon en UV-stralen, verdient onze huid in de zomer wel wat extra liefde. Stay hydrated is daarom een belangrijk beautyadvies. Het kan echt zo simpel zijn als even wat meer water drinken. Je huid voelt meteen minder droog aan en ziet er een stuk gezonder uit. Wat je nog meer kunt doen voor een gehydrateerde huid? Dít zijn volgens Firdevs Göl van FG Clinic de ultieme tips voor een summerproof skin.

TIP 1. DAG EN NACHT


Van je lichaam wordt je gezicht het meest blootgesteld aan zonlicht en uv-stralen. Des te belangrijker om deze letterlijk dag en nacht te beschermen. Denk hierbij aan een goede SPF, bijvoorbeeld de Mesoestetic Mesoprotech Light Water Antiaging Veil 50+. Dit is een uv-bescherming met minerale en chemische filters. Voor de nacht gebruik je de Mesoestetic Fast Skin Repair. Deze dag- en nachtcrème gebruik je voor intensief herstel van de huid. Als de huid ongemakkelijk aanvoelt door te veel blootstelling aan de zon, kan deze crème meerdere keren per dag worden aangebracht. Breng altijd een kleine hoeveelheid aan op een gereinigde huid.

ZIE OOK: ZO BESCHERM JIJ JE HAAR TIJDENS DE ZOMER

TIP 2. ZO KRIJG ÉN HOUD JE LANGER JE BRUINE KLEURTJE


Smeren! Doe dit tijdens het zonnen met een lekkere olie met SPF of een zonnebrandcrème met de juiste beschermingsfactor. Maar ook heel belangrijk: smeer ná het zonnen! Een vochtinbrengende crème is dan een feestje voor je huid. Goed om te weten, de crèmes werken beter na een scrubbeurt. Maar waarom is het zo belangrijk om te smeren voor dat kleurtje en je huid? Op deze manier heeft je huid gedurende de avond en nacht tijd om de vochtbalans te herstellen. Het Mesoestetic Pure Renewing Mask is een intensief zuiverend masker. Dit masker exfolieert en zuivert de poriën om verstoppingen te voorkomen en te beperken. De kleine korreltjes zorgen voor een milde peeling.

TIP 3. EXTRA, EXTRA!


Een gezichtsmasker is van enorme meerwaarde in je huidverzorgingsroutine. Ga bijvoorbeeld voor de Mesoestetic Anti Stress Mask. Deze is kalmerend, herstellend en geschikt voor elke huid. De aloë vera en rode alg hebben een ontstekingsremmende werking en pakken samen met de kamille en saffraan de roodheid in de huid aan. Perfect na een dag zon! Om de huid echt weer even in balans te brengen, kun je dit masker wekelijks aanbrengen of gebruiken als nachtverzorging. Dan laat je het masker gedurende de nacht op de huid zitten en haal je deze van je gezicht wanneer je je huid reinigt in de ochtend.

ZIE OOK: EEN BRONZE GLOW ZÓNDER ZON


Mesoestetic Anti Stress Mask €49

Mesoestetic Anti Stress Mask €49

Mesoestetic Mesoprotech Light Water Antiaging Veil 50+ €45

Mesoestetic Pure Renewing Mask €36