Zomer, zon en pigmentvlekken

Zo ontstaan pigmentvlekken en dit doe je eraan

Ineens vlekjes in het gezicht waar je eerder geen last van had? Dit kan hyperpigmentatie zijn. Hyperpigmentatie, beter bekend als pigmentvlekken, komt vaker de hoek om kijken wanneer de lente aanbreekt. De vlekjes zijn onschuldig, maar kunnen toch als knap vervelend worden ervaren. Hoe je het kunt voorkomen en vooral: wat doe je eraan? Eucerin heeft de tips en tricks op een rijtje gezet. Wij delen ze hier.

Waar komt hyperpigmentatie eigenlijk vandaan? Een grote boosdoener van het verstoren van de pigmentproductie is de zon. Melanocyten in de huid bieden doorgaans bescherming tegen de zon door pigment aan te maken. Wanneer de cellen overactief zijn en daardoor te veel pigment aanmaken, resulteert dit in donkere vlekjes. Ook voor zwangere vrouwen is het raadzaam om goed op te letten. Schommelende hormonen kunnen ook zorgen voor hyperpigmentatie. Tijdens de zwangerschap kunnen hierdoor donkerbruine vlekken in het gezicht ontstaan, het welbekende zwangerschapsmasker.

What to do?

Zorg voor de juiste bescherming wanneer je de zon in gaat. Gebruik minimaal SPF30, dit is belangrijk om de huid te beschermen tegen UV-straling. Smeer daarnaast om de twee uur het gezicht in wanneer je huid blootgesteld wordt aan de zon. Maar ook op minder zonnige dagen is het belangrijk om een UV-filter te smeren. Mocht je liever niet te veel producten gebruiken, kies dan voor een dagcrème met SPF.

Eucerin heeft speciaal voor pigmentvlekjes een productlijn met het gepatenteerde Thiamidol. Dit ingrediënt zorgt effectief voor een verminderde melanineproductie en pakt zo de vlekjes in het gezicht aan. Zo zorgen de Anti-Pigment producten van Eucerin ervoor dat de bestaande vlekjes minder worden én dat ze in de toekomst voorkomen worden. Thiamidol is gebruikt in de Anti-Pigment-lijn die uit vier producten bestaat. Deze lijn is in Nederland binnen derma-cosmetica de bestverkochte lijn om pigmentproblemen te helpen verminderen. De eerste resultaten zie je al na twee weken gebruik.

De producten

  • Eucerin Anti-Pigment Serum Duo: nu nog kwalitatiever doordat het product in monoverpakking komt: een anti-pigment en een anti-age product in een. Het serum combineert het gepatenteerde Thiamidol met een formule met hyaluronzuur (wat zorgt voor hydratatie en vulling van diepe rimpels) in een innovatieve tweecomponenten verpakking. Absorbeert snel, niet vet en een lichte textuur.
  • Eucerin Anti-Pigment Dagcrème SPF30: vermindert op doeltreffende wijze de aanmaak van melanine en daarmee pigmentvlekken. De toegevoegde zonbeschermingsfactor 30 biedt bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering en de vorming van toekomstige pigmentvlekken.
  • Eucerin Anti-Pigment Nachtcrème: draagt bij aan celvernieuwing en de vermindering van pigmentvlekken gedurende de nacht. Het ingrediënt Dexpanthenol heeft een regenererend werking en verbetert de vochtbalans van de meest buitenste huidlaag voor een zachte en elastische huid.
  • Eucerin Anti-Pigment Spot Corrector: maakt het mogelijk om doelgericht en op intensieve wijze plaatselijk pigmentvlekken te verlichten en verminderen, voor een gelijkmatigere teint.