World Cleanup Day

Zo verduurzaam jij je beautyroutine

Vandaag is het World Cleanup Day! Een dag die volledig in het teken staat van het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Vandaag is het ideale moment om te beginnen bij de bron van het plasticprobleem. Hoe? Door te kiezen voor duurzame producten. Om te beginnen bij je dagelijkste beautyroutine.

Wereldwijd belandt er elke minuut een vuilniswagen aan plastic afval in onze oceanen. 180 landen slaan daarom tijdens World Cleanup Day hun handen ineen om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven. De plasticproductie neemt helaas nog elk jaar toe, waarvan een groot deel in onze rivieren en zeeën belandt. Hoewel het opruimen van het plastic zwerfvuil en het zoeken naar oplossingen uiteraard cruciaal is, is het natuurlijk het meest efficiënt om het plasticprobleem bij de bron aan te pakken. Door te switchen naar producten die duurzaam verpakt zijn maken we ons leven steeds een beetje groener. Daar worden niet alleen wij blij van, maar ook de planeet. Begin bijvoorbeeld bij je badkamer, door je dagelijkse beautyproducten te vervangen voor een duurzame variant.

Een schone oceaan hoeft niet ten koste te gaan van een fijne beautyroutine. Ethique heeft een volledig assortiment aan fijne beautyproducten zonder plasticverpakking. Van shampoo en conditioner tot body wash, make-up remover en gezichtsscrub. Alle producten worden honderd procent ethisch verantwoord geproduceerd, bevatten geen palmolie en zijn vegan. De formules zitten vol natuurlijke ingrediënten en etherische oliën. De beauty bars zijn in vaste vorm en gaan tot wel vijf keer langer mee dan vloeibare beautyproducten. Met beauty bars creëer je niet alleen een duurzame, plasticvrije badkamer, maar ben je tegelijkertijd ook extra lief voor de planeet. Win-win dus!

Ethique is exclusief bij Holland & Barrett verkrijgbaar.