Boekentip

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Tijdens Internationale Vrouwendag op 8 maart verschijnt de Nederlandse versie van de Amerikaanse bestseller ‘Good Night Stories for Rebel Girls’. Een boek met 100 verhalen van bijzondere Nederlandse vrouwen van toen en nu. Van Anouk Teeuwe tot Mata Hari, en van Audrey Hepburn tot Khadija Arib. Speciaal voor de feestdagen komt er een mini-editie met daarin drie prachtige verhalen en illustraties. Het ideale kerstcadeau voor onder de boom!

In Nederland zijn veel diepgewortelde, traditionele ideeën over hoe mannen en vrouwen zich horen te gedragen die berusten op stereotype denkbeelden. Bijvoorbeeld: mannen werken en vrouwen zorgen. Of: mannen zijn natuurlijke leiders en ambitieus, en vrouwen gevoelig en loyaal. Het doorbreken van deze stereotypen is lastig. We krijgen ze al van jongs af aan aangeleerd, waardoor ze als natuurlijk en ‘eigen’ aanvoelen. Ouders, leraren, vrienden en buren, maar ook mensen die we zien op tv, in films en personages in boeken spelen hierbij een belangrijke rol. Rolmodellen die tegen de stroom ingaan zijn essentieel bij het doorbreken van deze stereotypen. Juist voor jonge kinderen is het belangrijk om die stereotypes te doorbreken en hen te voeden met beelden en verhalen die anders zijn. Het boek ‘Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes’ voorziet in die verhalen. 

Mini-editie

Omdat het boek een geweldig cadeau is (maar nog niet af), is er speciaal voor de feestdagen een mini-editie gecreëerd met daarin drie prachtige verhalen en illustraties gemaakt. Als je het boek vóór 17 december bestelt, krijg je de mini-editie alvast thuisbezorgd, zodat je dit cadeau kunt geven. Het ‘echte’ boek valt dan op 8 maart op de mat.

Check de website voor enkele voorbeeldverhalen en illustraties of om het boek en de mini-editie te bestellen.