Antioxidanten

De onmisbare stoffen en dé basis voor een gezond lichaam

Antioxidanten beschermen het DNA en weefsel tegen vrije radicale stoffen. Vrije radicale stoffen tasten de cellen en het weefsel aan. Op den duur resulteert dat in een vorm van ziekte of een versneld verouderingsproces. Wie kent ze niet, de kostbare supplementen die beloven je lichaam gezond te houden? Maar wist je dat je door het eten van een dieet dat rijk is aan de juiste voedingstoffen je op een natuurlijke manier je gezondheid op peil kunt houden? We onderzochten het onderwerp en spraken auteur en specialist Lina Nertby van het Zweedse gezondheidsplatform The Food Pharmacy.

The Food Pharmacy heeft een drukbezochte Instagram, twee boeken, een podcast en een website. Hoe ben je op het idee gekomen om een gezondheidsplatform te starten?

Lina Nertby: ‘We hebben een aantal jaar geleden steeds meer interesse gekregen in het effect van voedsel op gezondheid. Er zijn in onze directe omgeving drie vrouwen overleden aan kanker. Dat heeft ons toen aan het denken gezet: hoe kunnen we zo lang mogelijk gezond leven? We spraken destijds met een professor die ons attendeerden op de enorme impact van voeding. Die bleek nog veel belangrijker dan we dachten. We zijn The Food Pharmacy gestart met het idee om mensen te inspireren wat betreft een gezonde leefstijl.’

Lees het gehele interview, tips & tricks in de nieuwe editie!