Sporty spice

De sporttrends voor 2021

Twee lockdowns en het tijdelijk sluiten van gyms en studio’s hebben de sportwereld compleet op zijn kop gezet. We sporten inmiddels alweer bijna een jaar online en buiten, maar wat zijn dé sporttrends voor 2021? OneFit ziet duidelijke verschuivingen in de trends en hypes voor het aankomende jaar. De vijf grootste en nieuwste sporttrends voor 2021 lees je hier.

In 2020 zijn online workouts een groot onderdeel van ons leven geworden, moesten we opeens zelf de motivatie gaan zoeken om te gaan sporten – wat soms bést lastig kan zijn. Ook werd de vraag naar stretch, mobility en flow lessen groter door het vele thuiswerken. Nu we langzaam weer teruggaan naar normaal snakken we allemaal naar het moment dat de gyms en studio’s hun deuren weer openen. Tot die tijd blijft online sporten de norm, samen met buitenlessen.

Trend 1: Stretch, mobility en flow lessen blijven populair

Thuiswerken, met niet altijd de meest ergonomische houding, eist zijn tol en sporters zijn op zoek naar verlichting. OneFit voorspelt dat de stretch, mobility en flow lessen daarom nog wel even populair blijven in 2021. Op het moment dat de sportscholen opengingen in de zomer en het najaar, was er ontzettend veel vraag naar deze lessen. De home office verdwijnt nog niet uit de werkomgeving en dus zal er veel behoefte blijven aan spierversterkende en verlichtende workouts.

Trend 2: We gaan nog meer naar buiten

Het zal geen verassing zijn, maar buiten sporten zal óók in 2021 een grote rol gaan spelen in de workout routine van velen. Nu het weer beter wordt, de dagen langer en er meer mag van het RIVM wat betreft buiten sporten komen er steeds meer buitenlessen. Sporten in de buitenlucht is goed voor lichaam en geest en zal daarom een goed alternatief zijn voor de gym of studio – vooral in de eerste helft van 2021 tijdens de lockdown. Vooral buiten sporten zoals tennis, SUPpen, padel zijn populair op de dagen dat het lekker weer is.

Trend 3: Online is here to stay

In het nieuwe normaal zullen online lessen niet weg te denken zijn. Dit komt door de norm van het thuiswerken, minder dagen op kantoor, maar ook de behoefte om ‘veilig’ te blijven sporten. Voor iedereen zal er een ander moment zijn waarop ze zich weer veilig genoeg voelen om naar te sportschool te gaan en dit zal lang niet drie keer per week zijn.

Trend 4: Bedrijfsfitness wordt belangrijker dan ooit

De mentale gezondheid van medewerkers is nu belangrijker dan ooit. De werkvloer en onderlinge dynamiek is enorm veranderd in 2020 en dit zal in 2021 ook zo blijven. Het vele thuiswerken, minder beweging en minder sociaal contact met collega’s is niet goed voor onze mental health. Sport helpt op veel manieren om dit tegen te gaan. Bedrijfsfitness is een goede manier om medewerkers fit te houden, een uitlaatklep te bieden én om het sociale aspect onder collega’s te behouden. Ze kunnen samen workouts inplannen waardoor ze elkaar weer vaker zien terwijl ze ook aan hun gezondheid werken. Win-win dus, ook voor de werkgever: want een gezonde medewerker telt voor twee, er is minder kans op (corona) burn-out klachten én de sfeer op de (online) werkvloer is positiever.

Trend 5: Een grote stijging in mindfulness workouts

In 2020 werd de vraag naar mindfulness workouts steeds groter. Er was behoefte was aan meditatie- en ademhalingslessen en ook de speciale Wim Hof-workouts waren erg populair. Dit komt voornamelijk door de verschillende lockdowns, corona-depressies en het vele thuiszitten. In 2021 verwacht OneFit opnieuw veel vraag naar dit soort lessen, om thuiswerkers, ouders en iedereen met de behoefte hieraan een uitweg te bieden in de dagelijkse sleur. 2021 wordt een jaar van zelfontplooiing, mentale gezondheid en een fitte, gezonde mindset!

Bron: OneFit