ramseizoen-min

Vissenseizoen

Hallo emoties!

Elke maand verplaatst de zon zich naar een nieuw sterrenbeeld en breekt daarbij een nieuw seizoen aan. Dit nieuwe seizoen heeft niet alleen op de jarigen in die periode invloed, maar ook juist op alle andere sterrenbeelden. De zon heeft namelijk niet alleen invloed op onze fijne huid, maar ook juist op de manier waarop we in ons vel zitten. Deze grote felle planeet wordt in de astrologie in verband gebracht met jouw algemene karakter, die je natuurlijk al meekrijgt in de maand waarin je geboren wordt. Elke transitie van de zon maakt ons bewuster van een ander thema en met het Vissenseizoen is dat onze eigen emoties.

Het Vissenseizoen start op 18 februari en de zon blijft daar tot 19 maart. Vissen is het laatste sterrenbeeld van de zodiakcyclus en herinnert ons eraan dat alles ten einde kan komen. Dat het belangrijk is om het oude goed af te sluiten, voordat je opnieuw begint met iets moois. En bij elk afscheid komen ook onze gevoelens opspelen. Het Vissenseizoen is een tijd voor rust, maar ook een prachtige tijd om te voelen. Met onderstaande tips ben je zeker op de hoogte van wat je kan verwachten. 

Emoties all-over

Als laatste sterrenbeeld draagt Vissen de lasten van de andere sterrenbeelden. Met als gevolg, een golf van emoties voor dit gevoelige sterrenbeeld. Daarom kan de transitie van de zon naar Vissen juist voor zorgen dat je bijvoorbeeld sneller ontroerd bent of juist sneller geïrriteerd bent. Omarm ze, geef ze een plekje en weet dat juist de uitbarstingen een indicatie zijn om het rustiger aan te doen.

Sterkere intuïtie

Door de versterkte emoties, kom je ook dichter in contact met jouw intuïtie. In plaats van te vertrouwen op de rationaliteit, kun je door de transitie van de zon de komende weken beter vertrouwen op jouw onderbuikgevoel. Dat oergevoel hebben we niet voor niets gekregen…

Empathie voor iedereen

Omdat Vissen nou eenmaal veel emoties ervaart, ervaart hij ook de emoties van anderen om zich heen sterker. Gebruik daarom de komende weken om de helpende hand te zijn voor mensen in jouw omgeving die wel een knuffel kunnen gebruiken. Heb je die zelf nodig, geef dat dan juist aan. Niet altijd makkelijk, maar wel de fijnste manier om je ei kwijt te kunnen.

Leren om te rusten

Met een drukke baan, gezin en fijn sociaal leven is rusten nou iets wat er echt bij inschiet. Maar juist de komende weken is het belangrijk om echt te leren rusten. Er komt veel op je bordje waardoor je snel geneigd bent jezelf te gaan overwerken om maar aan de vermoeidheid te blijven ontsnappen. Alle prikkels kunnen flink overweldigend zijn. Plan daarom vooral de komende weken voldoende rusttijd in, zoals een dagje sauna om weer bij te komen of een fijne wandeling in het bos. Lekker opladen!

Dromen zijn de poort naar je onderbewustzijn

Vissen is naast een gevoelig teken, ook mystiek en spiritueel. Tijdens de transitie van de zon kunnen we ons hierdoor dromeriger voelen, maar ook veel meer dromen. Omdat dromen de spiegel zijn van jouw gedachten, is het goed om aandacht te besteden aan de dromen die je wakker houden. Droom je veel over werk? Of juist om onzekerheden die op blijven spelen? Word daarom bewust van jouw onderbewustzijn door aandacht te besteden aan je dromen.

Tekst Maannomade