Chetanya de Wit

‘Leg een arts maar eens uit dat je spoken ziet’

Een consult met een arts en medium, of ik dat eens zou willen? Nu staan we bij Talkies open voor spiritualiteit. Maar wel in combinatie met een praktische inslag. De Wit wordt onder andere ook ingezet als business-strateeg en hiermee is er niks zweverigs aan. En dat is nu nét wat ons aantrok in Chetanya en het boek dat ze schreef ‘We kunnen wél veranderen, gelukkig en geliefd zijn’. Nieuwsgierig als ik ben plande ik een telefonisch consult in en ik vond het een openbaring!

Chetanya de Wit studeerde culturele antropologie en geneeskunde en is afgestudeerd arts en antropologe. Na een behoorlijk ziekbed beschikte Chetanya ineens over een gave. ‘Ik zag overleden mensen op de gang in het ziekenhuis staan, kreeg heel veel informatie door van mensen die langs liepen. Ik dacht dat ik gek werd. Die periode vond ik moeilijk. Want leg een arts maar uit dat je spoken ziet. Naarmate de tijd vorderde en ik er meer over sprak met mijn man en informatie naging bleken mijn inzichten altijd correct. Ik heb een hele tijd geworsteld met deze gave en heb een tijd lang vrijwillig vrienden en familie geadviseerd met behulp van deze gave. Uiteindelijk heb ik het omarmd en er mijn werk van gemaakt. Nu help ik er particulieren en bedrijven mee.’ Aldus De Wit.

NUCHTER EN DIRECT

Ook de ellende van het coronavirus zag De Wit aankomen. Voor haar gemoedsrust en veiligheid verhuisde de arts en medium naar Bulgarije waar zij woont met haar gezin. ‘Ik blijf voorzichtig met dit soort informatie want niet overal waardeert een overheid zoveel openheid en inzicht. Bedrijven die ik al jaren adviseer anticiperen op mijn voorspellingen omdat we een vertrouwensband hebben opgebouwd en ze weten waar ze aan toe zijn met mij.’ Chetanya is niet je gemiddelde medium en het bijzondere aan haar consult is dat ze je heel duidelijke handvatten geeft jouw obstakels te overkomen, je leert hoe je jouw levenskwaliteit kunt verbeteren en interessanter nog; wáár jouw gedragingen vandaan komen! In haar nieuwste boek ‘We kunnen wél veranderen, gelukkig en geliefd zijn’ beantwoordt Chetanya levensvragen en leer je haar driebaanswegmethode die zeer praktisch en toepasbaar blijkt te zijn in mijn dagelijkse leven. Chetanya: ‘Van nature ben ik heel nuchter en direct, en zo zijn mijn boeken ook opgesteld: in klare taal en op vraagantwoordmanier.’ Hoewel een boek van een medium misschien zweverig klinkt is dit het allesbehalve. Het boek is een weerspiegeling van wat Chetanya zelf is: nuchter en direct. Omdat het boek vraagstukken op vraagantwoordmanier behandelt is het gemakkelijk leesbaar en de lessen direct toepasbaar. Tijdens het telefonische consult waar de relatie met mijn ouders, man en kinderen wordt besproken wordt me langzaamaan steeds duidelijker wat mijn valkuilen zijn, waar ze vandaan komen (eyeopener!) én hoe ik dit oplos. 

‘Ineens zag ik een overleden moeder op de bedrand zitten van haar stervende dochter’

DRIEBAANSWEGMETHODE

‘De driebaanswegmethode is een hulpmiddel om je te leren handelen vanuit een weten in plaats van uit een emotie. Een (negatieve) emotie overigens die vaak bij je geprogrammeerd is door je ouders. Deze negatieve emotie noem ik een pijnlijn. Deze driebaanswegmethode werkt als volgt: de linkerbaan bestaat uit de subjectieve waarheid die omgezet is naar emoties en gedragingen. Veel mensen zitten hierin vast. We reageren uit angst, teleurstelling, pijn en beperken onszelf hierdoor. De middelste baan is de realiteit van het moment – je huidige gezins-, woon- en werksituatie – en de rechterbaan staat voor ons hoger bewustzijn. Het doel is mensen te leren niet vast te blijven staan op die linkerbaan. Die subjectieve waarheid. Dat is de baan van pijn en tekortkoming. De les is om te handelen vanuit die rechterbaan. Daar vind je namelijk geen negativiteit. Deze methode staat beschreven in “We kunnen wél veranderen, gelukkig en geliefd zijn”. Het leert je bepaalde emoties te herkennen en érkennen om ze vervolgens te leren bij je te houden en niet over te dragen op bijvoorbeeld je kinderen. Dit zodat je bewust vanuit je rechterbaan, je zuivere zelf, gaat handelen. Dan wordt het een handelen vanuit kracht en liefde in plaats van handelen uit een pijnlijn. Door dit herhaaldelijk te doen leer je steeds beter vanuit kracht en liefde te handelen en wordt het onderdeel van jezelf.’

Tekst Kristina Bozilovic