WILMA MESMAN

Zo leef je meer in het nu!

Hoe vaak lees je zinnen als in je kracht staan, afstemmen op het universum en het universum heeft de antwoorden? Vraag jij je dan ook af hoe je dit moet doen? Dat ontdek je hier. Het begint bij je bewustzijn. Als je voortdurend jaagt en vliegt om alle ballen in de lucht te houden, weet je vaak van tevoren niet dat je van achteren leeft. Je doet alles op de automatische piloot en jouw keuzes en beslissingen komen voort uit de patronen die je je eigen hebt gemaakt. Het is tijd om te leven in het nu, maar hoe doe je dat eigenlijk? Bestsellerauteur Wilma Mesman deelt graag haar kennis.

Eigenlijk is jouw keuze geen keuze van jezelf. Het is een besluit dat voortkomt uit conditionering. Je maakt het immers automatisch, zonder te wikken en wegen met de informatie van nu. Van jouw echte eigen ik. Het is belangrijk dat je inziet dat je veel meer bent dan alle patronen en verplichtingen die jou bezighouden. Misschien doe je al aan yoga, pilates of zo’n soort activiteit. Dan heb je vast gemerkt dat het heerlijk is om even ‘verplicht’ rustig te zijn. De langzame oefeningen dwingen je immers om gelijktijdig te concentreren op de juiste uitvoering én ademhaling én de situatie waarin je je bevindt. Hierdoor blijft er doorgaans weinig ruimte over voor andere gedachten. Een perfecte opstap om je hoofd leeg te maken. Als je dit uitbreidt door ook te mediteren, ofwel stil zijn en niet denken, maar je hoofd zo leeg mogelijk houden, ben je alweer een grote stap verder.

Meditatie

Ik hoor je denken dat je dit regelmatig doet, maar dat mediteren niets voor jou is. Begrijpelijk, je kunt nu eenmaal niet wegrennen van de intensieve vergadering van je werk, gaan zitten en vol overgave mediteren. Dat is net zoiets als Max Verstappen vragen op volle snelheid achteruit in te parkeren. Het gaat om bewustzijn. Dit betekent bewust realiseren dat je in je auto stapt op weg naar huis en ziet wat er om je heen gebeurt. En ook: leuke dingen opmerken, grappige mensen in de auto’s om je heen en die ludieke reclame op dat billboard. Simpele dingen die eigenlijk de cadeautjes van de dag zijn. Dan is het belangrijk te voelen wat het met je doet. Wat láát jij het met je doen? Voel de blijheid van het moment! Als je onbewust steeds weer die vaste route racet om op tijd op de sportclub van je kind te staan, neemt dat ongeveer evenveel tijd in als wanneer je dezelfde route beleeft en ondertussen ‘bent’ waar je je bevindt. Dat kun je omschrijven als ‘hier’ en ‘nu’. Probeer het eens en voel wat het met je doet. Het haalt het gejaagde uit je lichaam, je komt even tot rust en opeens valt dat antwoord waar je steeds over piekerde, je gewoon in.

Effectief

Zo effectief is ‘zijn’. Het opent jouw connectie met het universum en jouw onderbewustzijn. Daar waar alle antwoorden liggen. Je hoeft niet zo hard je best te doen, je hoeft niet voortdurend over je grenzen te gaan, je hoeft je niet te bewijzen. Word kalm, geef je brein even rust, voel de stilte en laat die er gewoon een poosje zijn. Als je doorgaans heel druk bent met het leven te leiden, kunnen tien minuten stilte in je hoofd aanvoelen als drie weken vakantie. Gun jezelf die ontsnapping en ruimte. Ontvang alle ingevingen vanuit het universum die jou op dat moment kunnen bereiken. Probeer het maar! Iedere dag even. Het lukt je steeds beter. Tot het moment dat je je realiseert dat je beter functioneert door regelmatig stil te worden.

Diepere laag

Het makkelijkste om te beginnen met mediteren is in de avond. Als je moe bent en je jouw energie verbruikt hebt, is al je weerstand weg en lukt het je waarschijnlijk beter om stil te worden. Een mooi begin van een goede nachtrust! Het fijnste en mooiste moment om te mediteren is echter in de ochtend. Wanneer je nog niet op volle toeren in de ‘doe-modus’ bent en vanuit rust de stilte in gaat. Hierdoor kom je in een veel diepere laag van jezelf waar je nóg meer in contact staat met het grote collectieve energieveld dat het universum vormt. Deze stilte en leegte is zo weldadig, het voelt als even los zijn van de wereld. Daar ben je onderdeel van het universum. Daar laad je op voor de nieuwe dag en het geeft je inspiratie en goede moed. Daar vind je ook alle raad voor de vraagstukken die je in je leven ondervindt. Stel je vragen daar vooral! Je staat werkelijk versteld wat je kunt vragen en hoe je de antwoorden ontvangt. Vaak al in de loop van de dag die je nog tegemoet moet gaan. Dan opeens heb je precies die ingeving die jou de oplossing brengt waar je naar op zoek was. Het universum blijft altijd verrassen! And last but not least: vergeet niet even een bedankje naar boven te sturen, steeds als je ontdekt dat je gehoord bent.

Wilma Mesman is zakenvrouw, auteur en expert op het vlak van bewustzijnstransformatie en the law of attraction. Je kunt haar dagelijks volgen op FB, Insta en andere socials. Haar boeken beschrijven pakkende belevingsverhalen boordevol spirituele inzichten en wijsheden.