Welkom in dromenland

Talkieshoroscoop juli

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Deze maand geeft astrologe maannomade ons extra tips hoe je niet al teveel in de slaperige dromen van Neptunus blijft hangen.

Neptunus, bekend van de Romeinse mythologie waarbij deze god van de golven de zee vorm geeft met zijn drietand. Stille wateren, stormachtige golven en alles daar tussen in werd door Neptunus beheerst. Binnen de astrologie staat Neptunus juist bekend als planeet van de zachtheid, dromen, spiritualiteit en intuïtie. Alles behalve een stoere, woeste zeegod dus, want met zijn langzame reis door de kosmos is zijn astrologische invloed op aarde mild. Maar mild wil niet zeggen dat de invloed afwezig is, maar eerder dat je daar minder emotioneel door wordt beïnvloed zoals tijdens de volle maan die een scherpe piek aan energie geeft. 

ZIE OOK: 5 SPORTEN WAAR JE KNAP VAN WORDT

Van 30 juni tot 6 december verblijft Neptunus maandenlang in retrograde in zijn favoriete sterrenbeeld, Vissen. Tijdens de retrograde fase lijkt de planeet optisch de verkeerde kant op te bewegen waardoor we tot december zullen merken dat we minder scherp zullen zijn. Dankzij zijn verblijf in Vissen gaan we extra kunnen ontspannen, omdat dit laatste sterrenbeeld van de dierenriem bekend staat om zijn rustige en helende werking. Zie het als een reset die versterkt gaat worden door de retrograde fase van Neptunus. 

De planeet van zachtheid en dromen trekt zich tijdens de retrograde periode terug waardoor ook wij in een staat van slaap zullen keren en de neiging hebben onszelf te onttrekken van de werkelijkheid door meer innerlijke rust te vinden. Een moment waarin we de kans krijgen om naar binnen te keren en onszelf weer goed te leren kennen. Wat zijn onze doelen en wat vinden we nou echt belangrijk in het leven? Fijn om ‘even’ bij te komen van een drukke periode, maar het kan er ook voor zorgen dat je het gevoel gaat krijgen geleefd te worden door de wereld om je heen omdat je het gevoel hebt grip te verliezen. Concentreren op het doel dat je voor ogen hebt, kan een stuk moeilijker gaan worden waardoor het belangrijk is om dit pad in kleine stukjes op te delen. Stap voor stap zul je er tijdens de Neptunus retrograde periode wel komen. Extra tips hoe je niet al teveel in de slaperige dromen van Neptunus blijft hangen, vind je in jouw Talkieshoroscoop! 

ZIE OOK: HIER KOM JE OP RUST OP IBIZA

Ram
20 maart t/m 19 april

Als Ram ben jij altijd on the go en iedereen kan voorspellen dat je dit razende tempo waar zelfs Max Verstappen jaloers op is, niet zal vol gaan houden. De retrograde periode van Neptunus zorgt dus voor een acute halt waarbij je geïnspireerd gaat worden om meer waarde te hechten aan je onderbewustzijn in plaats van de wereld om je heen. Een tijd waarin naar binnen keren en jezelf over te geven aan dat wat je nodig hebt twee belangrijke thema’s zullen zijn om je naar het volgende level te brengen. Een pas op de plaats dus. 

Stier
20 april t/m 20 mei

Jouw oude vertrouwde wereld voelt veilig, een wereld waarin je alle grotten en putten kent en waarin jij de controle hebt. Maar ook een wereld die weinig inspirerend is en waar de ene dag zonder passie in de andere overloopt. Nu Neptunus in retrograde zal gaan staan, leer jij jezelf meer open te stellen voor kleine vernieuwingen. Geen grote veranderingen, maar kleine zaken zoals het leren kennen van nieuwe mensen of kennis maken met nieuwe software of technologie, zullen ervoor zorgen dat je jouw veilige wereld langzaam open gaat zetten voor nieuwe uitdagende invloeden. Geef het toe, de nieuwere tools kunnen je leven best een stukje makkelijker maken waardoor je nog meer ruimte krijgt om te genieten van de mensen om je heen. 

Tweelingen
21 mei t/m 20 juni

Als flexibele dromer voelt het soms alsof je vastzit in de grote mensenwereld, waarin verantwoordelijkheid en sleur bedreigingen zijn voor jouw levensvisie. Nu de arbeidsmarkt bedreigd wordt door een tekort, wordt het ook voor jou makkelijker om buiten jouw straatje te gaan kijken naar nieuwe mogelijkheden en inspiratie hoe jij jouw carrière een frisse draai kan geven waar je sterk behoefte aan hebt. Niet alleen moet je hiervoor gaan kijken naar de omstandigheden op werk, maar ook of deze nog aansluiten bij jouw visie. Tijd om eerlijk te zijn naar jezelf. 

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Waar jij van nature gestuurd wordt door prikkels van het verleden, is het juist de warme deken van Neptunus die je verlichting geeft door de brain fog die je gaat ervaren tijdens de retrograde fase. Waar anderen gefrustreerd zijn dat ze minder scherp zijn, ervaar jij het juist als bevrijdend als je mentaal meer rust vindt. Perfect om jouw optimisme te boosten maar ook te zorgen dat je meer inspiratie vindt om een nieuw pad in te slaan zodat, je oude zaken meer en meer achter je zal gaan laten. 

Ben jij net als Margot Robbie een Kreeft? ‘Kreeften zijn gevoelig en zorgzaam, opgewekt en ingetogen. Het is een sterrenbeeld dat veel tegenstellingen kent. Ze kunnen óf volledig handelen naar hun gevoel óf juist alles doen op basis van ratio. Kreeften werken vaak aan grootse plannen, maar overpeinzen alles te veel om ze ook daadwerkelijk uit te voeren’, aldus de Moonsisters.

Beeld: ANP

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Als passievol sterrenbeeld zijn retrograde fases niet jouw favoriet. Jij hebt liever stromende energie dan een pas op de plaats te moeten zetten en ook tijdens de retrograde fase van Neptunus zal dat zeker niet anders zijn waardoor je geneigd bent om aandacht bij anderen te zoeken. Waar retrograde fases gaan om het verkrijgen van nieuwe inzichten en lessen, zullen de komende maanden voor jou als Leeuw belangrijk zijn om meer op jezelf te durven vertrouwen zonder jezelf in anderen te verliezen. 

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Je hebt het niet helemaal helder meer tijdens Neptunus retrograde de komende maanden waardoor zelfs de strakke Maagd de touwtjes zal laten vieren. Dit brengt meer ruimte als je leert dat controle houden toch echt schijn is, waardoor je meer mentale ruimte hebt om aandacht te geven aan relaties om je heen. Dit zorgt voor versterkte vriendschappen of juist meer afstand van anderen die je laten inzien dat niet iedereen de beste bedoelingen met jou heeft. 

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

De slaperige energie die Neptunus retrograde tot december met zich meebrengt komen voor jou als geroepen om meer aandacht te besteden aan je eigen welzijn. Waar je van nature veel aan anderen denkt en hierbij je eigen grenzen verlegt, is het nu tijd om eens goed voor jezelf te gaan zorgen door keuzes te maken waar jij zelf beter van wordt. Een uitdagende fase waarin je niet alleen merkt dat je stresslevels zakken, maar je jezelf ook beter leert kennen. Een tijd waarin je weer wordt herenigd met wie je echt bent en hoe je het leven graag meer kleur zou willen geven. 

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

Jezelf terug trekken in een staat van zijn en rust is voor jou als Schorpioen idyllisch. Minder moeten, meer ruimte krijgen voor je gedachten en tijd om op te laden zijn zaken die jou als muziek in de oren klinken. Als sterrenbeeld dat net als Vissen een waterelement is, zal je merken dat je de komende maanden ruimte krijgt om op te laden waardoor je ook jouw passie zal herleven. De creatieve kant die je in de loop van de tijd bent kwijt geraakt, krijgt nu weer ruimte om tot bloei te komen. 

Boogschutter
22 november t/m 21 december

Als ware individuast zorgt de retrograde fase van Neptunus dat je meer naar binnen gaat keren en leert dat het niet alleen maar optimistische zonneschijn is. Want waar je overkomt als optimistische avonturier, weet jij dat je thuisbasis flink opgeschud is en herstel nodig heeft. Neptunus nodig je dus uit voor zijn dromerige, relaxte wereld om in het nu te leven zodat je meer aandacht hebt voor de mensen om je heen. Een fijne verandering die je laat inzien dat je jouw weg alleen kan bewandelen als jouw fundatie van familie, vrienden en partners sterk genoeg is. Tijd dus om zeker tot december te werken voor meer waardering en meer verbinding. 

Steenbok
22 december t/m 19 januari

De brain fog die je dankzij Neptunus retrograde de komende maanden ervaart, zullen je best eens frustraties kunnen gaan opleveren. Als nuchter sterrenbeeld ben jij gewend aan duidelijkheid en directheid en verwacht je dat ook van anderen, maar door de retrograde merk je dat niets is wat het lijkt. Miscommunicaties liggen op de loer, maar ook achterdocht als je niet weet waar of op wie je nou echt kan vertrouwen. Blijf dicht bij je eigen instinct, maar ga niet direct over glad ijs… 

Waterman
20 januari t/m 18 februari

Als creatieveling en soms buitenbeentje weet jij elk project op waarde in te schatten en nu er meer mentale rust en ruimte ontstaat door de zachtheid van Neptunus in retrograde zal dit voor jou als Waterman een periode zijn van oogsten. Hard werk uit het verleden kan zich gaan uitverdienen, zowel in de vorm van verdiensten maar ook in de vorm van mogelijkheden tot groei of nieuwe onverwachte samenwerkingen. Een fijn schouderklopje die je hebt verdiend waardoor je ook bewuster gaat worden van je eigen krachten en talenten, die best de komende dagen in het zonnetje mogen gaan staan. 

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Retrograde fases draaien om het verkrijgen van nieuwe inzichten door in jezelf te keren en nu Neptunus deze fase doormaakt in jouw sterrenbeeld, leer jij jezelf nog beter kennen. Een fase waarin je geconfronteerd kan worden met zaken die je graag wegstopt maar ook met krachten en mogelijkheden die schuil in je liggen. Een tijd waarin je leert om jezelf niet weg te cijferen maar juist meer in je kracht te zetten door veranderingen en uitdagingen aan te gaan. Je doet echt niet onder voor een ander, dus neem meer verantwoordelijkheid zodat je gezien gaat worden voor de ster die jij bent. 

ZIE OOK: 5X THUISWERKEN IN DE NATUUR