5 sporten waar je knap van wordt

try it out

5 Sporten waar je knap van wordt

Ben jij nog bezig met je goede voornemens? Gezonder eten, meer sporten…. And so on. Of nog niet? Niet getreurd, we hebben voor jou vijf sporten waar je knap van wordt op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

Boksen

Het is ons allemaal wel bekend dat je door boksen stevige spieren creëert. Of dat nu komt door de diverse stoottechnieken, door het juiste voetenwerk aan te leren, of via conditie-oefeningen zoals push-ups, squats, touwtje springen of buikspieroefeningen, het hele lichaam wordt aan het werk gezet en geleidelijk aan gevormd. Van je armen tot je buikspieren en van je benen tot je billen. Boksen is een sport waarbij je snel zult zweten. In één uur kan je honderden calorieën verbranden. Dit hangt er natuurlijk wel af van de intensiteit waarmee je bokst, het soort oefening, je startniveau en je gewicht. Aangezien je calorieën verbrandt, verbrand je sowieso ook calorieën die in je lichaam zijn gestockeerd als vetten, bijvoorbeeld rond de buik. Maar dat niet alleen… Boksen is een dynamische sport, dus ook je armen, billen en dijen zullen van een goede boks workout profiteren.

Boksen verhoogt je hartslag, wat helpt om je hartspier te versterken. Boksen is ook een sport die intensiteit en recuperatie combineert. Of je nu traint met de stootzak, aan sparring doet of een springtouw gebruikt, de intervaloefeningen verbeteren geleidelijk aan je uithoudingsvermogen en dus ook je cardiovasculaire vorm. Het lijkt wel of boksen het allemaal heeft: dat is ook zo. Het is natuurlijk wel een pittige workout, dus dit is niet voor iedereen weggelegd. Maar ben je een beetje sportief, of ben je bereidt om rustig aan te beginnen, dan is dit helemaal jouw ding. Een goede om het nieuwe jaar fit en gezond in te gaan!

PLTS

Renée Vervoorn haalde samen met haar man de workout naar Nederland en opende de PLTS Studio in Amsterdam. PLTS wordt onder andere veel gedaan door modellen omdat de workout ervoor zorgt dat het spieren verlengt en je er dus niet ‘bulky’ van wordt. Wél wordt je een stuk fitter en strakker.

De workout is een vorm van pilates, maar dan op een toestel. Een speciaal toestel waarop jij, door middel van spanningen, kabels, katrollen en veren, de oefeningen uitvoert. PLTS is een volledige lichaamstraining met hoge intensiteit. Elke training zorgt ervoor dat je je lichaam kunt beeldhouwen van top tot teen, het verlengt en verstevigt je spieren, allemaal terwijl je calorieën verbrandt. Je versterkt je core en verbetert de flexibiliteit. Voor een ieder dus wat rustiger wilt beginnen, minder wil zweten maar wél door voordelen van een flinke workout wil hebben.

Rocycle

Rocycle komt van het Amerikaanse Soulcycle. Het is een total body work-out óp een spinningfiets, in het donker, met keiharde muziek. In Amerika trainen celebrities als Selena Gomez, Lady Gaga of The Beckhams ook op deze manier. Voor wie het nog niet opgevallen was: fietsen is weer helemaal hot. Dat weten wij als Amsterdammers als geen ander, maar ook de hippe cycle-scholen poppen als paddenstoelen uit de grond.

Bij de oldskool spinning lessen ligt de nadruk vooral op het fietsen, de techniek, en je conditie en kracht verbeteren. Bij Rocycle draait het juist veel meer om de lol en experience tijdens de lessen. Enkele voordelen van de lessen zijn dat je werkt aan je conditie en kracht, je verbrandt in korte tijd veel calorieën, je traint je billen, benen en rug tegelijk, vergroot je longinhoud en versterkt je hart- en bloedvaten. Ideaal als je dus (meer) plezier wilt beleven aan je workout, want dit is een feestje!

ZIE OOK: DE OORZAKEN VAN MOEITE MET AFVALLEN

Barre

De barre workout is een super bekende trainingsmethode onder veel modellen. Door het doen van de barre workout krijg je namelijk een slank en elegant lichaam. Een barre workout bestaat uit snelle en vloeiende bewegingen die worden afgewisseld met krachttraining. Tijdens de training gebruik je de barre om balans te houden, vandaar de naam ‘barre workout’. Als je regelmatig een barre workout volgt creëer je een sterk, fit, elegant en flexibel lichaam. Het voordeel van deze workout is dat je niet snel een blessure zult hebben. Het is namelijk geen heftige training waarbij je flink gaat zweten, maar het is wel super effectief. Door de barre workout train je namelijk erg gericht je spieren zonder dat je meteen moe bent. Het is een training die voor iedereen toegankelijk is omdat er geen niveau aan verbonden zit.

Een super fijn voordeel aan de barre workout is dat je snel resultaat zult zien als je een paar weken traint. Doe je wekelijks de barre workout? Dan zul je vanzelf resultaat zien. Niet alleen je houding verbetert door de barre workout, maar je krijgt ook minder snel pijn aan je gewrichten. Nog een aantal weken verder zul je zien dat je strakkere armen, billen en benen krijgt.

Hot Yoga

Hot Yoga wordt ook wel Bikram Yoga genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden is het yoga in een hete ruimte. De hete ruimte biedt veel voordelen. De voordelen van yoga én de voordelen van een sauna worden als het ware gecombineerd. Omdat je tijdens Hot Yoga veel zweet, verlies je veel afvalstoffen. Vaak zweten zorgt er ook voor dat je huid minder snel gaat ontsteken, je zal daardoor minder snel last krijgen van puistjes of andere ontstekingen. Hot Yoga is een vorm van Yoga waarbij je veel calorieën verbrand. Omdat je Yoga oefeningen uitvoert in een warme omgeving gaat je hart sneller werken, en dat verbruikt meer energie dan in een koudere omgeving.

Mocht je interesse hebben gekregen in Hot Yoga, dan is het belangrijk eerst je dokter te raadplegen of het niet schadelijk voor je gezondheid is. Sommige mensen kunnen niet goed tegen hitte, Hot Yoga is voor deze mensen dan niet verstandig om te doen.