Connectie en liefde

Talkieshoroscoop mei

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Deze maand vertelt astrologe maannomade ons alles over het verkrijgen van meer connectie in de liefde.

Venus wordt binnen de astrologie gezien als planeet van liefde en schoonheid waardoor we haar invloed vooral voelen in connecties en de manier waarop we naar kunst en schoonheid kijken. Net als de zon en de maan wordt Venus als persoonlijke planeet gezien waardoor we haar invloed zeker zullen voelen. Hoe we Venus ervaren, is afhankelijk van het sterrenbeeld waar ze in staat en de komende weken wordt het een zachte, maar gevoelige invloed. Nu Venus de komende weken in Kreeft verblijft, worden we meer geraakt door de dingen die we zien en ervaren waardoor onze emoties meer een rol kunnen gaan spelen. Kreeft is een gevoelig sterrenbeeld die warmte en verbinding na streeft en daarbij niet bang is om zichzelf kwetsbaar op te stellen door haar emoties bloot te leggen. Omdat Venus de komende weken in Kreeft verblijft, zullen wij ook de gevoelige kant van onze relaties gaan ontdekken. Deze emoties kunnen zowel een positieve invloed hebben, wanneer wij deze gebruiken om onze relaties te versterken door onszelf nog meer open te stellen, of juist negatief beïnvloeden als we de emoties en onze intuïtie negeren. De emoties die wij voelen werken als een mega radar en nu Venus in Kreeft verblijft, zullen we de komende weken meer durven vertrouwen op dit innerlijke kompas. Wat Venus de komende weken voor jouw sterrenbeeld in petto heeft, lees je in de persoonlijke horoscoop van Talkies!

Ram
20 maart t/m 19 april

Waar jij als Ram leeft op passie en vurigheid, leer je de komende weken juist om het een stukje rustiger aan te doen zodat er meer ruimte ontstaat voor verbinding. Minder haasten, meer aandacht voor elkaar en durven door te vragen zullen de komende weken gaan helpen om weer dichter tot elkaar te komen. Niet alleen fijn voor de band, maar ook om de romantiek en de passie weer nieuw leven te brengen. Wel belangrijk om negatieve emoties goed onder controle te houden, want een bom kan zo geplaatst zijn waardoor het vertrouwen beschadigd kan raken.

Stier
20 april t/m 20 mei

Stabiliteit is voor jou als Stier erg belangrijk, omdat jij het onbekende graag schuwt. Daarom zorgt Venus in Kreeft de komende weken voor jou voor een fijne periode waarin meer ruimte komt om die rotsvaste stabiliteit te verstevigen door ook jouw kwetsbare kant meer naar voren te brengen. Een belangrijke periode dus waarin je wordt uitgedaagd om jezelf meer bloot te geven door bijvoorbeeld te praten over de angsten in je relatie. Open kaart spelen en durven te graven in jezelf zijn hierbij belangrijke punten.

Ben jij net als Jessica Alba een Stier? Een Stier is – net als het jaargetijde – bestendig en niet snel uit balans gebracht. Dit sterrenbeeld kan goed overweg met velen en omringt zich vaak met veel vrienden, aldus de @moonsisters.

Tweelingen
21 mei t/m 20 juni

Relaties zijn iets waar jij als Tweelingen erg goed in bent dankzij jouw makkelijke manier van praten en het leggen van connectie. Alhoewel je erg goed bent in het aangaan van oppervlakkige connecties, ligt voor jou de uitdaging in het behouden van de lange termijnrelaties. De komende tijd zorgt de plaatsing van Venus in Kreeft ervoor dat jij je bewuster wordt van de rol van communicatie binnen relaties. Belangrijk gaat zijn om je aandacht vast te houden tijdens gesprekken en durven door te vragen maar ook om op creatieve manieren gesprekken aan te blijven gaan. Gelukkig zal het met dat laatste zeker goed komen, aangezien jij van nature hartstikke creatief bent.

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Relaties met een ander, beginnen altijd met de relatie die jij met jezelf hebt. Een echte eyeopener waar jij de komende tijd zeker mee geconfronteerd gaat worden. Als Kreeft heb jij een warm hart met veel liefde voor anderen, maar vergeet daarbij regelmatig om jezelf aandacht te geven. Tijd voor verandering dus, aldus Venus, want zij laat je inzien dat je een stuk beter voor jezelf mag gaan zorgen. Niet alleen in de vorm van uiterlijke verzorging en gezondheid, maar ook in de manier waarop jij tegen jezelf praat en jij jezelf accepteert. Meer liefde voor jezelf dus!

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Met jouw warme hart heb jij genoeg liefde te geven. Dat weet niet alleen jij, maar ook de mensen om je heen die zich thuis voelen bij jouw hartelijke persoonlijkheid. De uitdaging ligt daarbij voor jouw als Leeuw om niet alleen op de oppervlakte te blijven, maar ook om vooral de moeilijkere gesprekken aan te gaan zeker omdat jij de neiging hebt om lastige onderwerpen weg te wuiven met een grap.  Tijd dus om de lastige onderwerpen niet langer te ontwijken maar vooral aan te snijden, iets wat je de komende weken makkelijker zal afgaan dan dat je misschien denkt.

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Venus in Kreeft zal de komende weken zeker een uitdaging voor je vormen, omdat deze plaatsing je leert om jezelf meer open te stellen voor emoties en minder te vertrouwen op rationaliteit. Als Maagd ben je goed in dat laatste en minder goed in dat eerste, terwijl juist emotionele connectie de basis vormt in relaties. Niet alleen voor verbinding, maar vooral ook om bewuster te worden van elkaars behoeften. Ga daarom vaker het gesprek aan en durf meer te vragen naar wat een ander van jou nodig heeft op emotioneel vlak en waar je een extra steentje in je relatie kan bijdragen.

Weegschaal

23 september t/m 22 oktober

Als Weegschaal weet jij dat relaties niet alleen draaien om liefdesrelaties, maar ook om de relaties die je hebt met vrienden en familie. Venus speelt namelijk een algemene rol in de manier waarop we naar relaties kijken. Juist de relaties met vriendschappen en familie heb je de komende tijd hard nodig, waardoor je de komende weken zal gaan werken aan de basis in deze relaties. Een goede periode dus om meer tijd samen door te brengen door nieuwe herinneringen te maken.

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

Van nature ben jij meer op jezelf, waardoor de komende weken de uitgelezen kans is om juist meer verbinding aan te gaan met anderen door vaker van gedachten te wisselen. Niet alleen door meer gesprekken aan te knopen, maar ook door mensen die dichtbij staan een inkijkje te geven in de gedachten die je dagelijks bezig houden. Alhoewel het lastig is als je een gesloten boek bent, zal je merken dat het niet alleen verbinding zal geven maar ook opluchting als je de lasten niet meer in je eentje hoeft te dragen.

Boogschutter
22 november t/m 21 december

Passie is jouw codewoord en deze passie zal weer opbloeien in je relaties als je de emotionele band met anderen gaat versterken. Met Venus in Kreeft is het de uitgelezen kans om vaker te praten over de zaken die je in het verleden hebben bezig houden zodat men een kijkje krijgt in de mysterieuze Boogschutter. Want waar anderen je zien als een succesvolle positieveling, weten we beiden dat er meer achter jou schuilt. Tijd dus om meer open kaart te spelen.  

Steenbok
22 december t/m 19 januari

Alhoewel je een groot, sympathiek hart voor anderen hebt, ben je over het algemeen snel een eenling. Nu Venus in een gevoelig sterrenbeeld staat, zal zelfs de meest nuchtere Steenbok ontdooien. Perfect dus om meer tijd te investeren in samenwerkingen omdat je zal merken dat het je best veel voldoening gaat geven als een samenwerking zijn vruchten zal afwerpen.

Waterman
20 januari t/m 18 februari

Van nature heb je de neiging om een binnenvetter te zijn en om lastige onderwerpen te vermijden, maar het is tijd om wakker te worden want nu Venus in Kreeft verblijft is dit het moment waarop het tijd wordt om jouw emoties een stuk serieuzer te nemen. Venus heeft invloed op relaties, maar ook zeker op de relatie die jij met jezelf hebt. Tijd dus om liever voor jezelf te zijn en beter te luisteren naar wat er van binnen speelt. Niet alleen zal je merken dat het gaat opluchten als je toegeeft, maar gaat het op de lange termijn ook een positieve invloed hebben op jouw mentale gezondheid en relaties. 

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Net als Kreeft ben ook jij een watersterrenbeeld, waardoor je in goede verbinding staat met je emoties en intuïtie. Hierdoor vindt jij de overgang van Venus naar Kreeft erg fijn en merk je dat hierdoor je relaties een stuk soepeler gaan lopen omdat je beter in staat bent om je eigen grenzen te bewaken, maar ook extra sympathie hebt voor de gevoelens van anderen. Jouw intuïtie staat op scherp in deze periode en daarom is het belangrijk om te blijven luisteren naar de signalen die je oppikt. Er worden namelijk veel meer signalen uitgezonden dan verteld…