MOSCOT

Tips & tricks voor je ogen tijdens lockdown

Eyewear merk MOSCOT, een iconisch 105-jarig familiebedrijf uit New York City, geeft advies om de gezondheid van je ogen te bewaren tijdens de huidige lockdown en het vele thuis werken. Het merk heeft onlangs zijn eerste fysieke winkel in Amsterdam geopend op de Berenstraat 40 waar je nog steeds terecht kunt voor bijvoorbeeld oogmetingen en advies. 

Dr. Harvey Moscot, vierde generatie en optometrist, geeft slimme werktips voor minder vermoeide ogen tijdens het thuis werken: “Tijdens het werken staren we vaak naar een computerscherm. Het is een feit dat we onze ogen aanzienlijk minder vaak knipperen. Dit kan tot droge ogen leiden. Het is belangrijk om dit te herkennen en elke dag 15-20 minuten volledig met je ogen te knipperen. Ook kan je overwegen kunstmatige traandruppels te gebruiken om je ogen vochtig en comfortabel te houden”, hij vervolgt: “Neem ook regelmatig een pauze. Het beste is om elke 20 minuten iets in de verte te bekijken gedurende 20 seconden. Bijvoorbeeld letters op een poster in een kamer. Dit wordt ook wel de 20/20 regel genoemd.

Als onderdeel van het zichtbare lichtspectrum komt hoogenergetisch blauw licht zowel van de zon als van kunstmatige lichtbronnen, zoals digitale schermen. Dr. Harvey Moscot zegt: “Overmatige blootstelling aan dit blauwe licht van computers en andere digitale apparaten kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid van de ogen, hoofdpijn en slaapstoornissen.

MOSCOT’s Digital Relief Blue Light Glasses filteren het blauwe licht uit en helpen schittering te elimineren, wat een betere ervaring kan bieden voor iedereen die naar een digitaal scherm kijkt en verlichting kan bieden.