Leef jij vanuit angst?

Word bewust van je bewustzijn

Sta jij er wel eens bij stil dat jouw gedachten leidend zijn voor jouw leven? Alles wat je denkt, is een projectie van hoe jij je leven voor je ziet. Het universum verstaat jouw beelden en vult jouw ‘bestelling’ in. Zo eenvoudig werkt het, simpel gezegd. Het is dus zaak dat je jouw gedachten zodanig stuurt, dat je ook werkelijk bestelt wat je wilt ontvangen.

Leef jij angst?

Laat jij je leiden door angst? ‘Nee,’ zeg je nu waarschijnlijk direct. Maar sta eens momentje stil bij de werkelijke gedachten die je sturen. Doe jij zorgeloos boodschappen, gooi je alles in je mandje wat je lekker lijkt en let je niet eens op wat je bij de kassa daadwerkelijk afrekent? Bij de meeste mensen duurt het salaris korter dan de maand en waarschijnlijk ben jij ook bewust bezig om dat punt te vermijden. Dát is nu precies leven in angst: je anticipeert voortdurend op een tekort aan financiële middelen om de maand te halen. Onbewust vertel je dus aan het universum dat dit de frequentie is waarop je wilt leven en het universum geeft je waar je om vraagt. Het universum verstaat immers geen ‘nee’ of ontkenning, het pakt de trilling op die jij uitzendt en dat is angst. Het gevolg is dat je niet uit de vicieuze cirkel komt.
Hoe doe je dat dan wel? Want, die geldboom wil maar niet groeien in de plantenbak.

Daarom: vertel het universum hoe je je wél wilt voelen. Het beste tijdstip daarvoor is ’s ochtends als eerste als je wakker wordt en ’s avonds als laatste voordat je gaat slapen. Dan is je onderbewustzijn het beste bereikbaar en programmeerbaar voor jouw bewuste gedachten.

Ga bewust om met het nieuws

Verhip! Realiseer jij je nu dat je altijd nog even op social media kijkt, de laatste nieuwsberichten checkt of leest wat er morgen allemaal op de agenda staat? Tja, en daarvan is tachtig procent toch zeker óf negatief, óf verdrietig, óf… ingegeven door angst van degene die het schrijft. Onze nieuwszenders, van tv of in de vorm van de socials, zijn nu eenmaal ingesteld op ‘slecht nieuws’. Het journaal meldt nooit hoe leuk, geweldig en mooi de dag was. Doorgaans betreft het berichtgeving die jouw negatieve emoties raken. Het nieuws houdt je zo in zijn greep en programmeert angst in jouw onbewuste systeem. Dit werkt door tijdens jouw slaap en bevestigt negatieve denkpatronen. Wat een verhelderende constatering!

En nu? Hoe pak je het aan om dit te veranderen? Je kunt natuurlijk nog steeds berichten checken, maar zorg daarbij dat je eerst bewust ben wat je gaat doen, wanneer, en door welke zienswijze je het binnen laat komen. Doe het bewust! Het onbewuste moment van ontwaken en gaan slapen bewaar je voor informatie die jij zorgvuldig uit kiest. Daarmee programmeer je je hele leven! Echt.

Wat is jouw ideale leven?

Enkele eenvoudige opdrachtjes voor jezelf kunnen al een wereld van verschil maken. Begin bijvoorbeeld met jouw ideale leven voor je te zien op die gekozen momenten. Je kunt eenvoudigweg jezelf voorstellen hoe jij jouw droomleven leeft. Zonder rem of beperkingen van je huidige leven die je wellicht weerhouden van groter en mooier denken. Geld, kinderen, relaties, werk, ziekte, of andere zorgen, parkeer ze en denk aan omstandigheden die jou volledig gelukkig en blij laten voelen. Het universum denkt niet in beperkingen, dus beperk niet wat je uitzendt! Voor even stap je in jouw fantasie wereld en leef en ervaar je hoe het voelt, hoe jouw perfecte omstandigheid eruit ziet. Laat het fijne gevoel voluit stromen, voor een ogenblik lekker op reis in jouw eigen wereld. Doe dit twee keer per dag. Als eerste en als laatste. Vijf of tien minuten is voldoende. Daarna begin je pas aan wat jouw werkelijke dag inhoudt en ook pas daarna begin je met de nieuwe berichten van die dag. ’s Avonds pas je het als laatste toe en ga je met die fijne gedachten slapen.

Jij hebt op deze wijze het gevoel van wat je wilt ervaren geïmplementeerd in je onderbewustzijn en verteld aan het universum. Meer is niet nodig, dit leidt jou naar wat je wilt. Kijk er niet vreemd van op dat al binnen enkele dagen of weken fijne veranderingen je leven binnenkomen. Het universum hoort je!

Lees meer op: www.wilmamesman.nl

Wilma Mesman – zakenvrouw, auteur en expert op het vlak van bewustzijnstransformatie en the law of attraction.

Tekst Wilma Mesman