Club Med La Caravelle

Complete makeover

Meer dan vijftig jaar geleden zette Club Med als een van de eersten voet aan wal om een resort te openen op dit prachtige eiland van de Franse Antillen. Dit jaar wordt La Caravelle grootscheeps gerenoveerd, rekening houdend met de wensen van de gasten van nu. Hierbij wordt de authentieke eilandsfeer niet uit het oog verloren, net zomin als het gebruik van natuurlijke materialen. Vanaf november heropent dit volledig vernieuwde resort haar deuren.

Het resort wordt uitgebreid met 130 kamers en telt in december totaal 388 kamers – van Superior kamer tot Suites. Met de renovatie is een investering gemoeid van 40 miljoen euro. Architect Philippe Cervantes en interior designer Michael Malapert tekenden voor het nieuwe ontwerp van het resort. Hun opdracht betrof niet alleen het vergroten en opnieuw ontwerpen van alle kamers, maar ook de nieuwe Spa, verfijnde restaurants, meer ruimte voor kinderen en sport en een Zen Oasis zone. Dit gedeelte van het resort is exclusief gereserveerd voor volwassenen. Hier zijn 30 Deluxe kamers en 12 suites te vinden, die toegang geven tot een Zen pool en beach en jacuzzi.

‘We hebben ons laten inspireren door de kleurrijke Creoolse cultuur. Die is niet alleen terug te vinden in de gebouwen, maar ook in de inrichting’, zegt Michael Malapert. ‘Het interieur doet denken aan de tropische bossen, blauwe lagunes en witte stranden. Groen, blauw en geel zijn de dominante kleuren. De delicate kolibrie – het symbool van vrijheid en natuur – fungeert als leit-motif in het resort.’

Vanaf november biedt het resort kinderopvang vanaf 4 maanden in een hernieuwde setting. De kids kunnen zich uitleven in een waterpretpark, terwijl hun ouders zich overgeven aan far niente in de nieuwe Beach Lounge Main Bar die voorzien is van een rum-kelder. Saint Anne’s Lagoon is een ideale spot voor snorkelen, kitesurfing, windsurfing en catamaranzeilen. Ook fans van pickleball – een combinatie van tennis, badminton en pingpong – kunnen zich uitleven op de speciaal daarvoor aangelegde courts.

De nieuwe Spa – verscholen in de tropische tuin – beschikt over verschillende cabines, stoombaden, een buitenrelaxruimte, beautysalon en thalasso centrum. Absolute must try experience is een outdoor massage onder een van de twee palapa’s – omgeven door turkooisblauw water.

Guadeloupe is een eiland vol contrasten met tropisch regenwouden, vulkanen, watervallen, maagdelijk witte stranden en beschutte baaien. Dat maakt Club Med La Caravelle dan ook tot een ideale uitvalsbasis voor bijzondere excursies. Zoals een kajaktocht langs de mangroves, een bezoek aan de suikerplantages of een zeiltocht naar het paradijselijke Marie-Galante. Een familievriendelijke uitstap is de Eco-Tour langs ongerepte natuurreservaten en durfallen kunnen een vulkaan beklimmen.

Een week verblijf (zonder vlucht) vanaf € 1141 per persoon per week op basis van de premium all-inclusive formule.