My life in

My life in

Rome

Vijf jaar geleden verruilde Thara Pols het Zuid-Hollandse dorp Heerjansdam voor Rome, omdat haar vriend Kevin daar ging voetballen. Een hele stap! Daarom pendelde ze eerst nog heen en weer, nu woont ze er fulltime. Wij zijn benieuwd naar haar leven in de Italiaanse hoofdstad en daarover lees je hier.

Thara: ‘Oorspronkelijk kom ik uit Heerjansdam – een klein dorp onder Rotterdam – en daar ga ik nog zeker eens in de zes weken naar terug om iedereen weer even te zien. Ik heb er altijd heerlijk gewoond, maar vierenhalf jaar geleden ben ik naar Rome verhuisd omdat mijn vriend Kevin een aanbod kreeg van AS Roma. Voor mij was dit schrikken, ook al wist ik dat er een grote kans bestond dat we naar het buitenland moesten vertrekken. Ik was nog niet klaar met mijn opleiding en heel gehecht aan mijn leven in Nederland. De eerste tweeënhalf jaar ben ik dan ook steeds heen en weer gevlogen om mijn studie af te maken. Nu zitten we hier prima!’

Thara

‘We wonen in de buurt van Ostia, dicht bij het strand en vlak bij Kevins trainingscomplex. In deze buurt heb je ontzettend veel en dus hoeven we niet veel naar het centrum, dat hier zo’n vijftig minuten rijden vandaan is. Ik leid hier een ander soort leven dan in Nederland – daar ben ik altijd druk met het bezoeken van familie en vrienden, hier is dat natuurlijk minder. Als ik in Nederland zou wonen, zou ik ook meer werken. Via een Nederlandse vriendin die ook in Rome woont ben ik in contact gekomen met de Nederlandse school. Daar werk ik nu op zaterdag en ik geef af en toe privéles bij kinderen thuis. Daarnaast hou ik veel tijd over, waarin ik afspreek met vriendinnen en ook regelmatig sport.

Inmiddels heb ik de stad heel goed leren kennen en ik ontdek nog steeds leuke plekjes. Zo kwam ik laatst voor het eerst in Villa Borghese; het bekende stadspark van Rome. Ontzettend leuk is het, met allerlei eetstandjes, mensen die muziek maken en een waanzinnig uitzicht over de stad. Voor mij is het vooral verrassend dat je plekken blijft ontdekken in Rome – het is zo groot! Ook verrassend vind ik de stranden. Er zit een aantal leuke strandtenten, zoals V Lounge. Je kunt een citytrip naar Rome dus ook zeker combineren met een paar relaxdagen aan de kust.

De stad staat natuurlijk bekend om zijn geschiedenis, maar daar heb ik helaas weinig verstand van, dus heb ik afgelopen zomer samen met mijn zusje een Nederlandse fietstour gedaan door Rome. Dat is perfect! Je bent actief bezig, ziet alles van dichtbij en ze vertellen van alles. Ik zou dan ook iedereen aanraden om dat hier te doen. En door de zuidelijke ligging is het hier heel zonnig en lekker warm, waardoor het ook heerlijk is een gezellig terrasje te pakken. Rome heeft veel charme en een prettige, relaxte sfeer. Het is er allemaal niet zo gehaast. Ook staat Italië natuurlijk bekend om het eten – om de lekkere pasta’s en pizza’s. De Italianen zijn er zelf ook dol op; als zij naar het buitenland gaan zoeken ze altijd een Italiaans restaurant op. Maar het gevolg daarvan is ook dat ze hier weinig anders hebben! Kevin en ik houden ervan om verschillende keukens te proeven en lekker gevarieerd te eten en dat mis ik hier wel. In Nederland heb je natuurlijk superveel keus. Gelukkig heb je hier wel steeds meer sushi, maar dat is het dan ook. In de supermarkt is het niet anders; schappen vol met pasta’s, maar nasikruiden ho maar!’

TO SHOP

Castel Romano Designer Outlet: Met mooie Italiaanse merken voor een leuke prijs. Er gaan speciale bussen vanuit het centrum naar deze outlet.

Gente: Een winkel met verschillende high fashion-merken – er zijn verschillende vestigingen.

Gente

Sephora: Hier heb je een groot aanbod in make-up en je kunt er zelfs naar de browbar.

TO EAT

Zuma: Midden in het centrum, naast de bekende winkelstraat Via Condotti. Heerlijke sushi en andere Japanse hapjes.

Ginger: Een lekkere en gezonde lunchzaak. Bloggers gaan er graag heen om een foto te maken van de welbekende fruitschaal.

La Zanzara: Als je naar het Vaticaan gaat is het zeker de moeite om hier heen te gaan – zowel voor lunch als diner. Het heeft een beetje een NY-gevoel.

TO DRINK

Aroma: Leuk voor een aperitivo, met uitzicht op het Colosseum. Je kunt er ook heerlijk eten – het heeft een Michelinster.

Zuma Bar: Zit boven het restaurant, met een heel gaaf terras. Je drinkt er heerlijke cocktails.

Salotto24: Voor cocktails en verschillende Italiaanse wijnen. Het zit op het Piazza di Pietra, tussen prachtige Romeinse gebouwen.

TO SLEEP

Rome Cavalieri Waldorf Astoria: Dit hotel is helemaal in Romeinse stijl en we gaan hier altijd naartoe voor hun spa. De ligging is ook prachtig; je kijkt over Rome uit.  

Cavalieri Waldorf Astoria

J.K. Place Roma: Het ligt midden in het centrum, dus alles is op loopafstand.

J.K. Place Roma

Hotel de Russie: Ook dit ligt heel centraal en het hotel heeft een heel mooie binnentuin. Ook leuk om hier wat te drinken.

Hotel De Russie