RIP

Chanel zal nooit meer hetzelfde zijn

Karl Lagerfeld is vandaag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Franse krant Le Figaro. Het mode-icoon bleek al weken ziek te zijn.

Karl Lagerfeld:

“Ik heb een contract voor het leven, het hangt er alleen van af aan wie ik dat later geef.”

Karl werd geboren in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste couturiers. Lagerfeld werkte behalve voor zijn eigen merk ook voor Chanel en Fendi.

Hij had op 22 januari al twee shows van Chanel gemist in Parijs, maar het modebedrijf zei toen alleen dat hij zich “moe” voelde. Het was de állereerste keer dat hij op het einde van een show de catwalk niet opging voor een buiging.

Karl vermijdde in interviews de onderwerpen pensioen en overlijden, maar tijdens zijn gesprek met Numero in 2010, ging de designer het thema niet uit de weg. “Ik heb een contract voor het leven, het hangt er alleen van af aan wie ik dat later geef.” Kort daarna onthult de succesvolle designer wie hij graag als opvolger zou zien. “Op dit moment zou ik voor Haider Ackermann kiezen”, zo meldde de ontwerper aan New York Magazine.

Karl stond bekend om zijn af en toe pittige uitspraken en schoof zijn mening niet onder stoelen of banken. Dat zal, naast zijn prachtige creaties, een groot gemis gaan worden in modeland.