Be Balmain

Chic in the city

In de modegeschiedenis behoort hij tot een van de meest opvallende figuren uit Parijs, ontwerper Pierre Balmain. Hij ontwierp voor koninginnen, prinsessen en filmsterren. Hiermee werd wereldwijd de luxe en elegantie van de française verspreid, vermengd met Balmain zijn passie voor Mandarijnse en Arabische kunst. De vormen van grote bloemen en planten inspireerde de ontwerper tot het welbekende ‘arabesk’ motief, wat een rode draad werd door al zijn ontwerpen. Dit liep uit van kant tot precies borduurwerk in zijn jassen en jurken. Ook in de horlogelijnen werd destijds het bekende ‘arabesk’ motief verwerkt, dat vandaag de dag nog steeds de wijzerplaat siert. Zo ook in de nieuwe horlogecollectie Be Balmain, een perfecte balans tussen elegantie en technische innovatie!

Op de wijzerplaat van de nieuwe collectie Be Balmain sieren naast het welbekende ‘arabesk’ motief de sterren en de maan, die speciaal voor deze collectie zijn gecreëerd. Ze komen overeen met de kleuren van de lunette en het centrale deel van zowel de stalen armband als voor de roze of gele PVD-band. De achthoekige kast bevat zachte hoeken en een karakteristieke lunette. De gepolijste en geborstelde delen voegen een contrast toe aan de horloges. De horloges zijn verkrijgbaar in effen of tweekleurige versies, evenals een keuze uit twee diverse wijzerplaten. Zo is de wijzer plaat verkrijgbaar met het klassieke ‘arabesk’ motief of, voor een extra vrouwelijke touch, gemarkeerd met twaalf diamanten uurmarkeringen.

De uurwerken van Balmain zijn een ware weerspiegeling van de rijke erfenis van de Franse mode en design. Of je nu op zoek bent naar een verfijnd en klassiek horloge of een modern en gedurfd statement piece, Be Balmain is de perfecte tijdwaarnemer voor elke gelegenheid.

Vanaf €590,- via Mooi Horloge