David Laport X Eurovision

Europe Shine A Light

Modeontwerper David Laport maakte de prachtige jurken van presentatrices Chantal Janzen en Edsilia Rombley voor de speciale show Eurovision: Europe Shine A Light, die afgelopen zaterdag plaatsvond. Eye-catching creaties uiteraard geheel in de signature van de ontwerper: plissé.

Chantal droeg een jurk met klassiek silhouet in uitgesproken fuchsiakleur. De stof van de jurk is geheel met de hand vervaardigd. Duizenden strookjes zijde zijn uitgerafeld tot een geheel nieuwe stof. De rok bestaat uit een combi van vele lagen gerafeld zijde en plissé. Edsilia droeg een donkerblauwe plissétop met een satijnen pantalon, gecombineerd in navy en zwart. Een moderne interpretatie op een avondjurk.

Head of styling Diek Pothoven heeft gekozen voor een ingetogen, maar toch sprankelende stijl om de huidige situatie op een gepaste manier te benaderen en tóch ook een beetje Songfestival erin te verwerken. Het ontwerpen van de creaties zorgde voor uitdagingen vanwege Covid-19. Normaal gesproken wordt er nauw samengewerkt met plisseerbedrijven in het buitenland, wat door de lockdown onmogelijk was. Het team startte daarom met het handmatig plisseren van stoffen. Een oude ambacht die redelijk ingewikkeld en intensief is.

De nieuwe, creatieve manieren en technieken hebben ervoor gezorgd dat het gelukt is om in het eigen atelier stoffen te ontwikkelen door het recyclen van stockmaterialen. Voor de outfit van Chantal zijn er urenlang handmatig strookjes uitgerafeld om hier een nieuwe stof van te maken.

Check de looks én bijzondere backstagebeelden hier: