Haute Couture

Giorgio Armani Privé Spring-Summer 2021

De digitale Paris Haute Couture Week is in volle gang. Ook Giorgio Armani Privé presenteerde zijn nieuwe Spring-Summer 2021 haute couture collectie. Het merk presenteerde zijn digitale show vanuit zijn atelier in Milaan, als eerbetoon aan de stad. De highlights van de couture show vind je hier.

De collectie vertelt het verhaal van Giorgio Armani’s reis, zijn gevoel van vrijheid en zijn onafhankelijkheid van snel wisselende trends. De collectie brengt de diepgaande esthetiek van haute couture over op de jongere generatie. De nieuwe Privé-collectie werd voor het eerst gepresenteerd in Palazzo Orsini in Milaan – het hart van het atelier waar de kleding wordt ontworpen. De ontwerper koos voor Milaan als ode aan zijn liefde voor de stad. De elegante gebouwen reflecteren de Italiaanse stijl en savoir-faire perfect.

De nieuwe haute couture collectie bestaat uit een evenwichtig contrast tussen verschillende stoffen en patronen. Van jassen met mooi silhouet tot volumineuze jurken met kristallen. We zien stoffen met krijtstrepen met een mannelijke textuur, lamé met grijsgouden accenten, satijn, tule en gewassen zijde, ruches en nachtblauw fluweel. Het kleurenpalet varieert van magenta rood en aqua groen, tot verschillende tinten blauw, grijs en greige. De designs zijn onder andere versierd met microkristallen, pailletten en bloemenborduursels.

Door de couture show digitaal te streamen als onderdeel van de Paris Haute Couture Week, werd de show toegankelijk voor het grote publiek. Zo zet Giorgio zijn relatie met het grote publiek voort, die nu de magie van mode en de hoogste expressie konden ervaren. Dit deed het merk ook in 2007, toen ze voor de eerste keer ooit de Armani Privé show uitzonden via een livestream vanuit Parijs.

‘Couture is geworteld in de modegeschiedenis. Het vertegenwoordigt het toppunt van creativiteit en vaardigheid, maar het is een wereld die slechts voor weinigen toegankelijk is. Dankzij de democratie van het internet kunnen we nu iedereen een front row plaats bieden’.

Giorgio Armani

Bekijk hier de digitale Giorgio Armani Privé show:

https://www.instagram.com/tv/CKhHjyIKol6/