elegance is an attitude

Longines lanceert de Mini DolceVita in New York met Jennifer Lawrence

Met de slogan elegance is an attitude, verwelkomde Longines in november 2022 actrice Jennifer Lawrence als de nieuwe Ambassador of Elegance. Bijna een jaar later lanceert Longines, in het bijzijn van de actrice, een nieuwe DolceVita collectie in New York én Talkies was aanwezig! Jennifer is een gedurfde en krachtige vrouw, waardoor ze een ideale aanvulling is op de Longines-familie. Longines bereidt dit jaar hun collectie uit met een moderne klassieker: de Mini DolceVita. De Mini DolceVita werd geïnspireerd op een Longines-horloge uit 1927 en de oorspronkelijke DolceVita collectie uit 1997. Een collectie gebaseerd op het Italiaanse Dolce Vita gevoel. Elegantie is een begrip dat moeilijk te definiëren is, maar direct herkenbaar is. Ook deze collectie straalt elegantie uit in zachte, zuivere lijnen en precieze verhoudingen. Bekijk hier alle details én nieuwe kleuren van deze nieuwe collectie!

De Mini Dolcevita bevat een nieuw ontworpen roestvrijstalen armband met 198 schakels, waardoor je het horloge comfy rondom je pols draagt. Ieder model heeft een kast van 21,50 mm x 29,00 mm, ook van roestvrij staal, wordt aangedreven door een L178-kwartsuurwerk en zijn waterbestendig tot 30 meter. Binnen de collectie zijn er twee modellen met diamanten uitgebracht met een roestvrijstalen band waarvan eén model het hoogtepunt is met een nieuwe cirkelvormige wijzerplaat binnenin de rechthoekige kast. De cirkelvormige wijzerplaat bevat een een krasbestendige saffierkristal en wordt gekenmerkt door subtiele contrasten, met een zilveren zonnestraal achtergrond, een witte matte uurmarkering, een zilveren zonnestraal binnenste cirkel en een witte matte ronde kleine secondensubwijzerplaat. De geschilderde Romeinse cijfers en blauwen stalen wijzers zijn duidelijk leesbaar tegen de lichtere tinten van de wijzerplaat.

ZIE OOK: JENNIFER LAWRENCE IS DE NIEUWE AMBASSADOR OF ELEGANCE VAN LONGINES

Jennifer Lawrence

‘Elegance is an attitude. Of course it is!’


Jennifer Lawrence, Longines Ambassador of Elegance

Vier modellen mét diamanten zijn uitgebracht in de opvallende kleuren Ivory White, Mint Green, Blossom Pink en Serene Blue. Deze modellen zijn uitgebracht in alligatorlederen banden en sluiten aan bij de kleur van het buitenste vierkant van de Romeinse rechthoekige wijzerplaat en met het binnenste vierkant wordt er een guilloche (gevlochten) effect gecreëerd. De vergulde Romeinse cijfers en wijzers geven een 3D-indruk.

De Mini DolceVita collectie bevat ook vijf modellen met een opvallende maar iets meer ingetogen kasten zonder diamanten, verkrijgbaar met een nieuw ontworpen roestvrijstalen armband of een stijlvolle rode of zwarte lederen band.

‘Elegance is bijzonder omdat het ons in staat stelt om te breken met traditionele esthetische normen, terwijl het tegelijkertijd verschillende aspecten van onze persoonlijkheid onthult. Het biedt ons de kans om voortdurend onszelf opnieuw uit te vinden, afhankelijk van onze verlangens en stemmingen, of deze nu serieus of speels zijn, maar altijd in lijn met onze eigen smaak en waarden.’

Matthias Breschan, CEO van Longines

longines.com