Mooi initiatief

Modelabel Xandres start met het maken van mondkapjes

In het atelier van Belgisch modelabel Xandres is een heel mooi initiatief ontstaan. Waar normaliter de samples worden geproduceerd en kleding uit de winkels wordt gerepareerd, hebben de naaisters uit het atelier besloten om het normale werk even te pauzeren en te starten met het maken van mondkapjes, om zo hun steentje bij te dragen.

De Xandres-mondkapjes worden gecreëerd voor mensen die proberen de samenleving draaiende te houden, zoals medewerkers van supermarkten, crèches, het openbaar vervoer en maaltijdbezorgers. Speciaal voor moedige mensen die zich veiliger willen voelen tijdens hun werk en zich heel verantwoordelijk opstellen naar hun omgeving toe.

Het zijn officieel geen medisch goedgekeurde mondkapjes, maar ze zijn modieus én kwalitatief sterk. Elk mondkapje bestaat uit maar liefst acht lagen. Er wordt heel enthousiast op de actie gereageerd en het is inmiddels een groot succes. Ook wil Xandres de reststoffen gratis ter beschikking stellen voor dit bijzondere doel, wat aansluit bij de hele duurzaamheidsontwikkeling van het modelabel.

De mondkapjes die in het atelier gemaakt worden, zijn alleen bestemd voor mensen met cruciale beroepen. Daarom wil Xandres iedereen aanmoedigen om zelf mondkapjes te maken. Op de website van het merk vind je het naaipatroon, instructievideo en handige tips. Mocht je tijd over hebben, is dit natuurlijk een leuke én creatieve bezigheid!