Filmfestival van Cannes

Zien: Chopard Red Carpet 2023 collectie

Het Filmfestival van Cannes viert dit jaar haar 76-jarig bestaan. Caroline Scheufele, artistiek directeur van het Zwitserse horloge- en juwelenhuis Chopard, heeft voor het Filmfestival van Cannes een nieuwe Red Carpet collectie ontworpen met 76 exclusieve Haute Joaillerie creaties. Bekijk hier alvast een voorproefje, de gehele collectie wordt gelanceerd tijdens het festival op 16-27 mei. We can’t wait!

De collectie is geïnspireerd op de vele reizen die Caroline Scheufele maakte. Scheufele liet zich inspireren door architectuur, schilderkunst, literatuur, ballet, muziek en films.

ZIE OOK: Q&A MET CHOPARD’S ART DIRECTOR & CO-PRESIDENT CAROLINE SCHEUFELE

Een ring waarbij de gele saffier gedragen wordt door gouden figuurtjes in de stijl van de klassieke oudheid in fonkelende, briljant geslepen diamanten. 

Een ring van titanium met een ovale Paraiba toermalijn, twee hartvormige smaragden en kleinere, briljant geslepen smaragden.  

Een dubbele parelketting waarvan een centraal stuk van 18-karaat ethisch verantwoord witgoud is bezet met diamanten, beril, opaal, peridot, veelkleurige saffier en toermalijn.

Ook de bijbehorende oorhangers zijn van witgoud met parels, diamanten, beril, opaal, peridot, veelkleurig saffier en toermalijn.

Een elegant, groen/blauw collier van 18-karaat ethisch witgoud en titanium met hart- en peervormige smaragden en briljant geslepen saffieren.

ZIE OOK: 8 X DE MOOISTE LOOKS VAN GEORGINA RODRÍGUEZ OP EEN RIJ