Vega kaas

3x veggie recepten van Nurishh

Plantaardige producten waar de hele familie van kan genieten, dat is precies waar Nurishh voor staat. Met het gezin uitgebreid ontbijten in het weekend, gezellig dineren of met z’n allen spelletjes spelen met een borrelplank op tafel. Iedereen moet kunnen genieten van lekker eten. Ook als je een lactose-intolerante dochter hebt, een flexitarische broer of ouders die echte vleesliefhebbers zijn. Het nieuwe merk Nurishh introduceert vier plantaardige producten in het kaasschap en speciaal daarom zetten wij drie heerlijke recepten op een rij om je te inspireren voor heerlijke gerechten met plantaardige kaas!

Drielaagse clubsandwich met kleurrijke veggies

Heb je veel trek en daarom zin in een grote en verrassende lunch? Deze drielaagse clubsandwich is wat je zoekt! Met slechts een paar ingrediënten zet je een kleurrijke sandwich op tafel waar je ‘u’ tegen zegt. Dat wordt gegarandeerd genieten voor jou en het hele gezin!

Ingrediënten

24 plakken Nurishh Original
12 sneden wit desembrood
3 tomaten, in plakjes
½ komkommer, in plakjes
200 g romeinse sla
200 g radijsjes, in plakjes
100 g geraspte wortel
120 g kiemgroente

Voor de avocado-pestospread
4 avocado’s
15 g basilicum, fijngesneden
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd wanneer dit nog niet gebeurd is, het desembrood in 12 grove sneden en rooster deze in een broodrooster of in het midden van de oven 5-10 minuten op 200 °C totdat ze goudbruin en knapperig zijn geworden.
  2. Halveer de avocado, verwijder de pit en plet het vruchtvlees met een vork. Voeg hier de basilicum aan toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg een geroosterde boterham op een bord en bestrijk met avocado-pestospread, verdeel hier een paar plakjes komkommer en radijs over, gevolgd door 2 plakjes Nurishh Original, geraspte wortel en romeinse sla. Leg hier een geroosterde boterham op, bestrijk met avocado-pestospread en beleg met kiemgroente, 2 plakjes Nurissh Original, gevolgd door 3 plakjes tomaat en romeinse sla. Leg hier nog een geroosterde boterham op. Herhaal deze stap voor de rest van de boterhammen en serveer.

Enchilada’s uit de oven met zoete aardappel, zwarte bonen, maïs en kaas

Met deze enchilada’s tover je de tafel om tot een kleurrijk festijn. Je maakt het gerecht met zoete aardappel, bonen en Nurishh Original plakken. Superlekker, vol groente, en niet onbelangrijk: helemaal plantaardig! Geniet met het hele gezin van deze vrolijke maaltijd.

Ingrediënten

Voor 4 personen

8 plakken Nurishh Original plakken
8 kleine tortilla wraps
3 zoete aardappels
2 rode paprika, in blokjes
3 stengels bosui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 blik (400 g) tomatenblokjes
1 blik (400 g) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
1 blik (300 g) mais, uitgelekt en afgespoeld
15 g verse koriander, grof gehakt
2 el tacokruiden
zout en peper
zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Prik met een vork gaten in de zoete aardappels en verwarm ze in hun geheel in de magnetron gedurende 8 minuten. Keer ze halverwege om. Gebruik ovenhandschoenen om de zoete aardappels uit de magnetron te halen. Heb je geen magnetron? Schil de zoete aardappels, snijd ze in kleine blokjes en bak deze 18 minuten in de oven op 180 °C.
  3. Verhit een koekenpan met zonnebloemolie op middelhoge temperatuur en fruit hierin het fijngesneden witte gedeelte van de bosui glazig. Voeg nu ook de knoflook, zoete aardappel en de rode paprika toe. Bak dit nog 5 minuten mee. Voeg nu ook de tomatenblokjes en de tacokruiden toe en roer goed door. Voeg als laatste de zwarte bonen en mais toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd ondertussen de Original plakken in ruitvormige plakjes.
  5. Neem nu een tortilla wrap en vul deze met de vulling, rol op en leg de wrap in een ovenschaal. Doe dit met alle wraps. Verdeel de overgebleven saus over de ovenschaal.
  6. Maak af door te garneren met de ruitvormige Original plakken en bak de enchilada’s 20 minuten in de oven. Serveer direct en garneer met verse koriander en het groene gedeelte van de bosui.

Vegan burger met gekarameliseerde ui en cheddar

Met burgers zit je altijd goed! Enorm lekker van smaak, en het is heel gemakkelijk bepaalde ingrediënten toe te voegen of er juist af te halen. Dat maakt het een ideaal gerecht om met de hele familie van te genieten! Met dit recept maak je super simpel verrukkelijke vegan burgers met gekarameliseerde ui en cheddar. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

Voor 4 personen

4 Nurishh Cheddar plakken
4 vegan burgers naar keuze
4 hamburgerbroodjes
2 trostomaten, in dunne plakjes
2 witte uien, in ringen
2 augurken, in plakjes
40 g ijsbergsla
4 el ketchup
zout
zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm een koekenpan met olie en bak hierin de ui totdat deze begint te karamelliseren. Breng op smaak met een beetje zout. Zet apart en laat afkoelen.
  2. Halveer de burgerbroodjes en bak deze nog heel even in de pan totdat ze een krokant, goudbruin randje krijgen.
  3. Bak nu ook de vegan burgers volgens de verpakking. Wanneer de burgers bijna klaar zijn, leg dan de plakken Cheddar op de burger en doe de deksel op de pan zodat de kaas kan smelten.
  4. Bouw nu het broodje op: begin met de ketchup, dan de sla, tomaat, burger met Cheddar, augurken en gekarameliseerde ui. Serveer eventueel met nog wat extra ketchup en frietjes.

Vanaf deze week zijn de plantaardige producten verkrijgbaar bij Albert Heijn.

nurishh.nl