amsterdam-cocktail-week-min

#ACW2020

Amsterdam Cocktail Week

Het is weer bijna zover: van 16 tot en met 22 maart vindt de vierde editie van de Amsterdam Cocktail Week plaats. Gedurende deze week zullen in de veertig meest toonaangevende bars van de hoofdstad bijzondere evenementen plaatsvinden.

Of het nu in de buurtkroeg, een restaurant, cocktailbar of grand café is: cocktails zijn populairder dan ooit. Waren er tien jaar geleden nog maar een handjevol cocktailbars in Amsterdam te vinden, nu telt de stad meer dan 150 plekken waar een cocktail besteld kan worden. Amsterdam behoort dan ook tot de mondiale top van de cocktailwereld.

Dagelijks zullen in alle deelnemende bars speciale events plaatsvinden. Zo worden er verschillende seminars, workshops en masterclasses georganiseerd. Bovendien geven meerdere cocktailkampioenen tijdens ACW acte de présence met guest bartendershifts en -trainingen. Kijk voor het volledige programma op amsterdamcocktailweek.nl of op deze Facebookpagina. Ook dit jaar is er een aantal opvallende trends te spotten in de deelnemende bars:

1. Non-alcoholic spirits

Een gebalanceerde en verantwoorde manier van genieten van alcohol wordt steeds belangrijker. In cocktailbars zie je dan ook steeds vaker non-alcoholische cocktails op de kaart. Daarnaast wordt het aanbod van non-alcoholische spirits telkens groter. Sinds de oprichting heeft Amsterdam Cocktail Week zich ontwikkeld tot het grootste platform voor de non-alcoholische cocktail. Dit jaar zijn onder andere Ceder’s, Copperhead 0%, Damrak 0.0%, Fluère, Hooghoudt Zero Zero 24, Kever Genever 0.0%, Palette en Seedlip trotse non-alcoholische deelnemers aan de Amsterdam Cocktail Week.

2. Dating

Hoe je date beter te leren kennen dan onder het genot van een cocktail in één van de beste bars van Amsterdam? Om de cocktailbar als ware datehotspot uit te lichten, treedt datingwebsite Lexa dit jaar toe als hoofdsponsor van de Amsterdam Cocktail Week. Bovendien zullen er verschillende events worden georganiseerd voor singles. 

3. Drinks & food

Steeds vaker werken bar en keuken samen om zo de ultieme smaakbeleving te bezorgen. Ook tijdens de Amsterdam Cocktail Week bieden zeventien locaties de kans om cocktails met bites af te wisselen. Niet alleen lekker, maar ook nog eens verantwoord. Zo doen er voor het eerst drie Ron Gastrobars mee en organiseert Kampai op woensdag 18 maart een Wine en Dine-evenement, waarbij een heerlijk driegangendiner gecombineerd wordt met cocktails.  

Foto Ming Chao