Wijnwalhalla

Amsterdam Wine Festival 2021

Na twee jaar drooglegging is het Amsterdam Wine Festival eindelijk weer terug. Van 25 tot en met 28 november wordt de Gashouder op het Westergasterrein wederom omgetoverd een waar wijnwalhalla. Kwaliteit, diversiteit en zo dicht mogelijk bij de bron; dat zijn de belangrijkste speerpunten voor de samenstelling van het wijnmenu. Bijna alle wijn producerende landen uit het Noordelijk Halfrond komen zijn er te vinden. Natuurlijk de traditionele wijnlanden als Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland, maar ook onbekende, zeer interessante wijnlanden als Georgië, Azerbeidzjan en Jordanië. Van instapwijnen tot unieke kelderschatten voor de gevorderde wijnliefhebbers.

Vier dagen oogstfeesten & meer wijnen

De locatie van het festival, de iconische Gashouder op het Westergas, is de bakermat van het Amsterdam Wine Festival. Van donderdag 25 november tot en met zondag 28 november kun je hier genieten van 300 open wijnen uit 12 wijnlanden. Ook de wijnboeren probeert het festival allemaal naar de Gashouder toe te krijgen. Behalve heel veel proeven bij de op land gedecoreerde wijnbars zijn er speciale masterclasses te boeken. Wil je je wijnkennis bijspijkeren? Schrijf je dan in voor de vele wijnquizzen die op het podium worden gehouden. Het Amsterdam Wine Festival wordt gecomplementeerd met fantastisch eten uit de landen waar de wijnen worden geproduceerd én natuurlijk livebands en dj’s die het feest compleet maken.

De pre-sale is gestart, de officiele kaartverkoop start zondag 10 oktober om 11:00 uur. Tickets kosten €10,- en dit is inclusief wijnglas met logo dat je mee naar huis mag nemen. Check www.amsterdamwinefestival.nl voor meer info.