Ukiyo gin

Japanse smaaksensatie

Anker Amsterdam Spirits introduceert de Ukiyo-gins in Europa: twee bijzondere, subtiel geurende en aromatische rijstgins op basis van lokale, Japanse ingrediënten en gebrouwen volgens traditionele distilleermethoden. De Ukiyo-gins worden geleverd in iconische, tweekleurige flessen waarin een esthetische verwijzing naar de Sakurajima-vulkaan is verwerkt: de regio waar de ingrediënten van deze gins vandaan komen. De gins zijn onder andere verkrijgbaar bij TopDrinks en Gall&Gall, en beschikbaar in de varianten Blossom en Yuzu.

Ukiyo-gins vinden hun oorsprong in de Kagoshima-regio in Japan. Deze regio ligt op de zuidpunt van het Japanse hoofdeiland en in de schaduw van de majestueuze Sakurajima-vulkaan. Hier worden de Ukiyo Blossom- en Ukiyo Yuzu-gin gemaakt met lokaal verbouwde gerst en meer dan honderd jaar distilleertraditie.

De gerst wordt samen met Black kōji gefermenteerd en vervolgens gedistilleerd tot de traditionele Japanse pot-still shōchū: de nationale sterke drank van Japan. Deze shōchū wordt vervolgens opnieuw gedistilleerd met botanische ingrediënten om de belangrijkste smaken te benadrukken.

Het woord ‘ukiyo’ laat zich vertalen als ‘los van de moeilijkheden van het leven’. Hierbij ligt de nadruk op het leven in het hier en nu en het bewonderen van de schoonheid van natuurlijke perfectie. Dit is niet alleen doorgevoerd in de gins zelf, maar ook in de unieke tweekleurige Ukiyo-flessen die de natuurlijke schoonheid van de Japanse bergen en zeeën illustreren. Het ontwerp van de fles is een wereldprimeur, waarbij de opvallende esthetiek een aanvulling vormt op de inhoud: delicaat gearomatiseerde gins die de subtiele, zoete en geurige Japanse Sakura (kersenbloesem) en de citrusachtige, lichtzure Yuzu weergeven. Perfect om te serveren met ijs en een premium tonic. 

De Ukiyo-gins zijn verkrijgbaar bij Gall & Gall, Slijterij Drinks & Gifts, TopDrinks en Drankgigant voor €39,50.