Mondi

Caribbean dining experience komt naar Amsterdam!

The College Hotel in Amsterdam komt met een waanzinnig nieuw restaurant: Mondi Caribbean Cuisine Restaurant & Terrace! Gerenommeerde hospitality ondernemers Gunay Uslu, Mariska Nunes en Masterchef Justin Niessen brengen in dit nieuwe concept hun passie voor de Caraïben en in het bijzonder Curaçao samen. In een tropische interieur geniet je van fine shared dining waarbij de Caribische keuken en cultuur centraal staat.

Met Mondi komt ‘Caribbean dining experience’ naar onze hoofdstad. Chefkok Justin Niessen neemt zijn gasten mee op een culinaire reis. Niet alleen de met liefde en zorg bereide gerechten verrassen, maar ook de sfeervolle tropische setting binnen én buiten op het loungeterras prikkelen de zintuigen. Met steeds opnieuw innovatieve creaties met uitdagende en verrassende smaken te combineren met als basis de gerechten vanuit zijn Caribische roots, wordt het een avond vol genieten. Daarnaast maken Swingende Latin muziek, Dj’s, live performances en Amsterdamse talenten in opleiding met hun zang- en dansoptredens, de culinaire reis compleet.

De tropische sfeer van Mondi laat mijn gasten even ontsnappen uit het drukke stadsleven. Mijn gerechten presenteren een onvergetelijke culinaire reis door de Caraïben. Zie het als een minivakantie waarbij je in de watten gelegd wordt. Niet voor niets heb ik gastvrijheid hoog in het vaandel staan.’

Chefkok Justin Niessen
Gunay Uslu, Justin Niessen, Mariska Nunes

Het idee om een Caribisch restaurant te starten in The College hotel komt uit de koker van Mariska Nunes, Managing Director van Corendon Hotels & Resorts. Door de achtergrond van Development Director, Gunay Uslu, als cultuurhistoricus en ontwikkelaar van horeca concepten zijn kunstenaars, designers en architecten vroeg betrokken in de ontwikkelingsfase van MondiCaribbean Cuisine. Daarnaast waren ook musea, galeries en culinaire experts onderdeel van het maakproces. Interieurontwerper Martijn de Goede heeft zowel in materialen als in kleur- en patroongebruik de sfeer van de Mondi Caribbean Cuisineweten te vertalen in het interieur. Natuurtinten worden afgewisseld door designpanelen met botanische prints. Aan de wanden prijkt kunst van de eilanden en grote exotische planten en palmen maken het vakantiegevoel compleet.

Door de samenwerking met Caribische en Nederlandse kunstenaars heeft kunst in Mondi ook een centrale plek, waarbij creativiteit voorop staat. Zo heeft de bar van The College Hotel ook de functie van kunstgalerie en is het een podium voor jonge Amsterdamse talenten. The College Social Club verbindt creatieve eigenzinnige geesten die liefde voor Amsterdam voelen. In alle projecten van Uslu krijgen kunst, cultuur en geschiedenis een prominente plek. Bovendien wil ze een boodschap overbrengen, iets verankeren bij de gasten. Volgens haar krijgt een hotel of een restaurant pas echt een ziel als de omgeving en creatieven betrokken zijn. 

Ontdekken van nieuwe werelden, ontmoetingen met andere culturen, het proeven van nieuwe smaken en het ruiken van andere geuren is voeding voor onze geest en basis voor geluk, vreugde en verbinding.’

Gunay Uslu

Nieuwsgierig geworden? Reserveer je tafeltje via de website!

Mondi Caribbean Cuisine & Terrace
Roelof Hartstraat 1
1071 VE Amsterdam