Shakin’ around the Christmas tree
De lekkerste kerstcocktails
Festive season is around the corner! Dit jaar zin iets anders dan wijn of champagne? Haal al je cocktail-skills uit de kast en shake de lekkerste cocktails voor bij het kerstdiner. Hier delen wij drie simpele, maar bovenal feestelijke cocktailrecepten.
2020 is het jaar waarin alles allemaal anders verloopt dan normaal en waarin we creatieve bronnen aanboren, waarvan we niet eens wisten dat ze bestonden. En dus zetten we deze trend in de laatste maand van het jaar gezellig door. We vervangen dat eeuwige glas bubbels door een bruisende flute met Fino sherry en combineren oma’s signatuur tiramisu met een spannende ‘Salted Caramel Espresso Martini’. De drie cocktails bevatten één unit alcohol, wat gelijk staat aan één standaard glas bier of wijn. Dat maakt ze lichter dan een ‘standaard’ cocktail en dus zijn ze ideaal voor bij het kerstdiner.
Underneath the Mistletoe
Benodigdheden:
- flute
- 50 ml Fino Sherry
- 30 ml frambozen/cava reductie
- 15 ml citroensap
- Bruisend mineraalwater
- Munttakje
Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten toe aan een shaker met ijs en schud goed. Schenk het geheel daarna – als je er een in huis hebt via een finestrainer – in een flute. Garneer met een munttakje.
Bereidingswijze frambozen/cava reductie:
Breng 300ml cava/prosecco, 100gr suiker en 10 frambozen aan de kook totdat het tot de helft is gereduceerd en laat het afkoelen. Wat overblijft, kun je later nog eens gebruiken.
A Dutch Delight
Benodigdheden:
- longdrinkglas
- 30 ml Warninks Advocaat
- 60 ml sinaasappelsap
- 15 ml Rode Port
- Kaneelpoeder
Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten toe aan een shaker met ijs en shake goed. Schenk daarna de hele inhoud in een londrinkglas. Decoreer de cocktail en strooi met kaneelpoeder.
Salted Caramel Espresso Martini
Benodigdheden:
- cocktailglas
- 20 ml Vodka
- 20 ml Baileys Salted Caramel
- 30 ml Espresso
- koffiebonen
Bereidingswijze
Vul de shaker met alle ingrediënten en voeg ijsklontjes toe, shake 10 seconden heel hard. Schenk direct, zonder ijs, uit in een cocktailglas. Garneer de cocktail met 3 koffieboontjes.