International Day of the Nacho
De lekkerste nacho-recepten
Happy International Day of The Nacho! Dit vieren we natuurlijk met heerlijke nacho’s. Daarom delen wij de allerlekkerste nacho-recepten om vanavond van te genieten. En mocht je je vervelen: Santa Maria organiseert vanavond een online ‘Nacho Night Pubquiz’. Ideaal om vanavond virtueel samen te doen met je vrienden. Natuurlijk mét een bakje nacho’s of je zelfgemaakte nacho plate.
Nacho plate met asperges en gegrilde kip
Met deze verrassende nacho plate ben jij er helemaal klaar voor! Hij is lekker pittig en steelt zeker de show bij de borrel. Serveer dit gerecht met de kruidige chunky salsa en jouw Mexican night is helemaal compleet.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de nacho plate:
- 250 g gegrilde kip
- 250 g asperges
- 200 g mais
- 50 g lente-ui
- ½ pot Santa Maria Red Jalapeño
- 300 g geraspte kaas
- 1 zak Santa Maria Nacho Chips
Toppings:
- 200 g tomaat
- 1 rode ui
- 1 avocado
- 30 g verse koriander
- Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 ˚C. Verdeel de nacho’s gelijkmatig over een ovenplaat. Snijd de kip en asperges in kleine stukjes. Bedek de chips gelijkmatig met de kip, asperges, lente-ui, jalapeño en mais. Bestrooi met de kaas. Bak ongeveer 5-10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Top af met tomaten, de ui en de avocado. Garneer met de verse koriander. Serveer met chunky salsa.
Nacho’s met gesmolten kaas, zwarte bonen en paprika
Een heerlijke veggie-variant van de klassieke nacho-schotel. Deze vega nacho plate is goed gevuld met zwarte bonen en geraspte kaas. Het perfecte comfort food-gerecht!
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de nachoschotel:
- 250 g zwarte bonen
- 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
- 1½ stuk rode paprika
- 200 g mais
- ½ pot Santa Maria Red Jalapeño
- 200 g geraspte kaas
- 1 zak Santa Maria Nacho Chips
- 100 ml water
- 1 el olie
Toppings:
- 200 g tomaat
- 1 rode ui
- 1 avocado
- 30 g verse koriander
- 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 ˚C. Verdeel de nacho’s gelijkmatig over een ovenschaal. Snijd de rode paprika in stukjes en bak in olie. Voeg de zwarte bonen, mais, jalapeño’s, taco kruidenmix en het water toe. Roer door elkaar en laat 5-10 minuten sudderen zonder deksel. Verdeel de nacho chips gelijkmatig over een ovenschaal en bedek met de zwarte bonen, paprika, jalapeño’s en de mais. Bestrooi met de kaas en bak ongeveer 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Snijd de tomaten, de ui en de avocado in blokjes en leg deze bovenop de gesmolten kaas. Garneer met verse koriander. Serveer met de salsa.
Nachoschotel met gekruid gehakt, kaas en guacamole
Dit recept met gehakt, guacamole en kaas is een échte populaire klassieker. Serveer het met tacosaus en zure room om je nacho’s in te dippen.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de nachoschotel:
- 200 g geraspte kaas
- 1 el olie
- 400 g gehakt
- 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
- ½ pot Santa Maria Red Jalapeño
- 1 blik Santa Maria Dip Nacho Cheese Style
- 1 zak Santa Maria Nacho Chips
Voor de guacamole:
- 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole
- 2 avocado’s
- 100 ml zure room
Extra:
- 1 pot Santa Maria Taco Sauce Mild
Bereidingswijze
Bak het gehakt in de olie bruin en voeg de Taco Seasoning Mix en het water toe. Roer door elkaar en laat 5-10 minuten sudderen zonder deksel. Leg de nacho chips op een grote schaal. Leg hier bovenop het gekruide gehakt, de cheese dip, de jalapeño’s en de geraspte kaas. Verwarm in de oven op 225 °C gedurende ongeveer 5-7 minuten, of totdat de kaas is gesmolten. Serveer met guacamole en Taco Sauce.
Nacho’s met ijs en chocolade
Nacho’s zijn zeker niet alleen voor bij de borrel of als avondeten. Voor wie niet genoeg kan krijgen van die heerlijke tortillachips is dit dessert ideaal. Een verrassend recept, maar zeker een must try. Leg een bolletje ijs op de chips, dip ze in de chocolade en geniet!
Ingrediënten voor 4 personen
- ½ zak Santa Maria Nacho Chips
- 500 ml vanille-ijs
Garnering:
- 250 g pure chocolade
- witte chocolade
- nootjes
- kokosschilfers
- sesamzaad
Bereidingswijze
Verdeel het ijs over alle nacho chips. Laat opstijven in de diepvries. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie. Dompel de nacho’s met ijs kort in de gesmolten chocolade. Leg op een mooi bord. Garneer met de kokosschilfers, de sesamzaadjes, witte chocolade of nootjes.
De ‘Nacho Night Pubquiz’ begint vanavond om 20.00 uur, aanmelden kan via deze link.