Liefde gaat door de maag

De lekkerste Vaderdagrecepten

Vandaag is het Vaderdag. Tijd om je vader te verwennen met een culinair cadeau! Daarom delen wij drie heerlijke Vaderdagrecepten om je vader extra in het zonnetje te zetten. Liefde gaat tenslotte door de maag!

Bagel met zelfgemaakte tonijnsalade

Lekker samen lunchen op Vaderdag met je vader kan perfect met deze bagels met zelfgemaakte kikkererwtentonijnsalade. Een heerlijke lunch én ook nog eens heel gezond. Er zit namelijk weinig zout en verzadigd vet in. Ook bevat het Omega 3 door de tonijn én door de Becel. Het draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte van het bloed. Ook goed voor je vaders hart dus!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 sesam bagels
  • 3 zoetzure augurkjes
  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 avocado
  • ½ rode ui
  • ¼ komkommer
  • 100 g uitgelekte kikkererwten
  • 20 g kiemgroente
  • 50 ml Becel Olie Blend met Olijfolie
  • 1 el citroensap
  • ½ tl mosterd
  • 1 eidooier
  • rode chilivlokken, naar smaak
  • zout en peper

Hoe maak je het?

Snijd de rode ui en augurk in kleine blokjes van ongeveer 5 mm en snijd de komkommer in plakjes. Haal de tonijn uit blik en laat uitlekken. Haal de tonijn met een vork uit elkaar. Doe de eidooier, het citroensap en de mosterd in een kom en roer met een garde los. Voeg langzaam Becel Olie Blend met Olijfolie toe en klop het geheel met de hand tot een romige mayonaise.

Snijd vervolgens de avocado in blokjes en prak het vruchtvlees met een vork. Voeg de zelfgemaakte mayonaise toe aan de avocado, roer het goed door en breng op smaak met zout en peper. Vervolgens voeg je de tonijn, kikkererwten, rode ui en augurk toe aan het avocado-mayonaisemengsel en roer goed door. Breng op smaak met rode chilivlokken. Halveer en toast de bagels en bestrijk het snijvlak met zelfgemaakte tonijnsalade en garneer met plakjes komkommer en kiemen. Serveer de bagel direct en je vader zal smullen van het resultaat!

Gebraden kip uit de oven met citroen en knoflookboter

Wil jij je vader verrassen met een heerlijk diner voor Vaderdag? Dan is deze gebraden kip uit de oven de perfecte optie. Het is heerlijk fris door de citroen en romig door de knoflookboter. Binnen no time tover je een culinair cadeau op tafel!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 hele kip
  • 150 ml Becel Vlees & Jus Vloeibaar
  • 600 g krieltjes in schil
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 uien, in partjes
  • 1 citroen
  • zout en peper

Hoe maak je het?

Leg de kip op de borstzijde in een braadslede of ruime ovenschaal en laat genoeg ruimte over voor de krieltjes en uien. Knijp de citroen uit boven de kip en doe vervolgens de uitgeknepen citroen samen met de helft van de knoflookteentjes en de helft van de rozemarijn en tijm in de buikholte van de kip. Bestrijk de kip met behulp van een kwastje in met een derde van Becel Vlees & Jus Vloeibaar en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de braadslede of ovenschaal 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Draai de kip om en bestrijk de borst met een derde van de overgebleven Becel. Zet de kip nog 30 minuten in de oven met de borstzijde naar boven. Haal de kip daarna uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200 °C. Draai ondertussen de kip om zodat deze weer met de borstzijde naar beneden ligt, voeg de aardappeltjes, uien en overgebleven tijm en rozemarijn toe aan de braadslede of ovenschaal. Pers de overgebleven knoflook uit en voeg dit toe aan de overgebleven Becel. Bestrijk de kip met het knoflookmengsel en zet de kip nog 30 minuten in de oven.

Controleer de gaarheid door een satéprikker in het dijbeen van de kip te steken, wanneer er helder vocht vrijkomt is de kip gaar. Verpak de kip wanneer deze gaar is in aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten, alvorens je deze aansnijdt aan tafel. Serveer de gebraden hele kip samen met de krieltjes en geroosterde ui. Bon appétit!

Zoete aardappelwafels met een spiegeleitje

Het is de kunst om genoeg van deze zoete aardappelwafels te bakken, want als je deze wafels eenmaal op tafel zet, wil iedereen hiervan proeven! Het spiegeleitje en de frisse groene salade maken dit gerecht helemaal af. Ideaal om je vader mee te verrassen!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 2 avocado’s
  • 1 bosui
  • ½ bakje tuinkers
  • 600 g zoete aardappels
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 250 g volkoren bloem
  • 50 g spinazie
  • 100 ml Becel Original Vloeibaar + extra om in te bakken
  • 300 ml melk
  • ahornsiroop, naar smaak
  • peper en zout

Hoe maak je het?

Schil de zoete aardappels en kook ze gaar in gezouten water. Haal de gekookte zoete aardappelen door een aardappelpers of stamp ze fijn. Snijd ondertussen de bosui fijn, halveer de cherrytomaatjes en snijd de avocado in plakjes.

Verwarm Becel Original Vloeibaar in een steelpan, voeg hier de melk en vervolgens beetje bij beetje, terwijl je blijft roeren met een garde, de bloem aan toe. Blijf roeren totdat de Becel de bloem volledig heeft opgenomen. Voeg de zoete aardappelpuree en bosui toe aan de pan, roer door en breng op smaak met zout en peper.

Verhit het wafelijzer en bestrijk het met Becel. Verdeel een vierde van het aardappelmengsel over het wafelijzer en bak de aardappelwafel goudbruin in ongeveer 5 minuten. Herhaal deze stap nog drie keer met de rest van het aardappelmengsel. Verhit ondertussen een scheutje Becel in een koekenpan en bak hier 4 spiegeleieren in.

Voor de finishing touch leg je op ieder bord een wafel en verdeel je hier de spinazie, avocado, tuinkers en cherrytomaatjes over. Leg hier het spiegeleitje op en vervolgens nog een aardappelwafel. Serveer de aardappelwafels met ahornsiroop.