Wolf Atelier

De wereld van Wolf

Inmiddels is het alweer vier jaar geleden dat chef Michael Wolf Atelier startte. Om iedereen te bedanken voor deze mooie jaren viert Wolf een week lang feest. Tussen 22 en 27 juli zal Michael eenmalig een speciaal menu koken met de meeste populaire gerechten van de afgelopen vier jaar. En omdat Michael Wolf kookt voor zijn gasten wil hij de keuze van het ‘best of 4 years-menu’ door de gast zelf laten bepalen. De komende weken worden via Facebook meerdere gerechten gedeeld. Gasten kunnen stemmen welk gerecht zij graag terug zien en maken zo kans op een lunch voor twee personen.

In 2015 opende chef Michael Wolf zijn atelier. In de monumentale spoorbrug krijgen gasten een kijkje in zijn wereld, waar gastvrijheid even belangrijk is als het gerecht op ’t bord. Want bij Wolf telt ieder detail – een warm ontvangst, gebalanceerde smaken, bijpassende wijnen en cocktails geserveerd op een unieke plek in Amsterdam. Welkom in de wereld van Wolf.

Wolf kookte eerder bij Sergio Herman’s Oud Sluis*** en Villa Joya**. Daarna als executive chef bij Envy. Maar in 2015 opende hij zijn eigen Wolf Atelier om naar hartenlust te experimenteren met smaken. Na een Oostenrijks, gastvrij ontvangst begint een avond bij Wolf met zijn bekende kersenhouten kistje. Wat water, een huisgemaakt pepermuntje, een fris doekje en een briefje van Wolf. Een duidelijke boodschap: ga zitten, leun achterover en geniet.

“Bij de reservering wil ik al weten met wie je komt, wat de gelegenheid is en wat je verwachtingen zijn. Aan de hand daarvan bepalen we waar je zit en raden we een menu aan. Iedereen moet een persoonlijke beleving krijgen die past bij de avond. Alles moet kloppen – van aperitief tot afscheid.” – Michael Wolf, eigenaar en executive chef Wolf Atelier

Wolf trekt alles uit de (keuken)kast, zonder pretentieus te zijn. Mooie ingrediënten vormen samen gebalanceerde gerechten – verfijnd maar nooit onherkenbaar. Zijn makreel smaakt naar makreel. De langoustine naar langoustine. En de vanille in het wentelteefje is niet te missen. In het ‘Vaste Collectie’-menu – ook vegetarisch te bestellen – laat Wolf zijn bekendste gerechten zien. Terwijl hij met het ‘Atelier’ experimenteert en innoveert in een 15-gangen tastingmenu.

Op de industriële draaibrug ligt het atelier van Wolf. De verlichte trap leidt eerst naar het unieke stukje terras met uitzicht over ’t IJ. Bij binnenkomst is het ontvangst warm en persoonlijk, net als het interieur. De kleuren van antraciet en hout doen denken aan Oostenrijkse huis van Wolf. Met een open keuken als hart van de zaak. Hier werkt het team gepassioneerd aan hun gerechten en de gasten kijken mee. Maar hun werkgebied houdt niet op voorbij het keukenblad. Wolf en zijn team komen geregeld achter hun fornuizen vandaan om gasten trots over hun creaties te vertellen.

De wereld van Wolf draait om verfijnde gerechten en nog fijnere gastvrijheid. Reserveer nu voor lunch of diner via WolfAtelier.nl.

Wolf Atelier | Westerdoksplein 20 | 1013 AZ Amsterdam
Maandag t/m zaterdag geopend voor lunch en diner.