Troef

Een avond ongedwongen fine dining

Sinds dit voorjaar is de Weesperzijdebuurt in Amsterdam een nieuw restaurant rijker met de opening van Troef. Je vindt hier een menukaart met een klassieke Franse basis en – op z’n tijd – een mediterrane uitschieter. Een à la carte kaart met de signatuur van chef Raymond Plat: eerlijk, ambitieus en toegankelijk.

Niels Leijssenaar, oprichter van het restaurant: ‘Troef ontstond als werknaam, maar klonk zo lekker in de oren dat we bij deze naam zijn gebleven. Vooral ook omdat in onze visie van gastvrijheid, je altijd wel een troef achter de hand moet houden. Of het nu een speciaal vegetarisch gerecht is, of een extra tafel voor onverwacht meer gasten: alles kan geregeld worden bij Troef. Met onze brede menu- en wijnkaart willen we ervoor zorgen dat de deur voor iedereen openstaat. We zorgen er graag voor dat je je thuis voelt bij ons!’

De eigenaren en chefs van Troef hebben allemaal een bak aan ervaring meegenomen. Zo was Niels Leijssenaar de tweede man bij Ron Gastrobar, Willem en Roderich komen van Escobar en chef-kok Raymond Plat was voormalig keukenchef bij sterrenzaak 212. Al deze kennis van gastvrijheid en lekker eten zorgen bij Troef voor een warm bad en ongedwongen huiskamersfeer. De menukaart bevat heerlijke Franse gerechten, soms met een mediterrane invloed. Ga bijvoorbeeld voor een broodje mossel met een rijke saus van Pernod, rokerig zolderspek en zoetzuur door de komkommer en dille. Een andere favoriet is het pasteitje van ossenstaart met olie van laurier en paddenstoelen. Een gerecht waar je smaakpapillen van gaan dansen!

Schollenbrugstraat 8 
1091 EX Amsterdam
troefamsterdam.nl
@troef.amsterdam