3x

Heerlijke recepten boordevol groenten

We zijn inmiddels alweer een tijdje onderweg in het nieuwe jaar en eerlijk is eerlijk: die gezonde start kan soms best lastig zijn. Daarom helpen wij je graag op weg met drie smaakvolle groenterecepten. Ook bevat ieder recept ook een handige groente-hack. Het eten van meer groente is niet alleen heel gezond, maar ook vooral heel lekker én makkelijk. Zo zet jij binnen no-time een supergezonde maaltijd op tafel.

Romige pompoentagliatelle met Italiaanse roerbakgroente

Dit heerlijke pompoenrecept is perfect voor pasta lovers. Het recept laat je zien hoe je met een gemakkelijke groente-hack een romige pastasaus op tafel tovert.

Ingrediënten voor de tagliatelle met roerbakgroente (4 personen)

  • 1x groente-hack pompoen (zie onderstaand)
  • 1 verpakking (400 g) AH roerbakgroente Italiaanse champignons
  • 400 g tagliatelle
  • 350 ml melk
  • 1 el olijfolie

Ingrediënten voor de groente-hack pompoen

  • 2 verpakkingen (800 g) AH Flespompoenstukjes, AH Pompoenstukjes of AH Biologische Pompoenstukjes
  • 2 el olijfolie
  • 1½ tl kaneel
  • 1 tl chilivlokken
  • 1⁄4 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze voor de groente-hack pompoen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de pompoen samen met kaneel, chilivlokken en knoflookpoeder in een kom. Voeg hier olijfolie aan toe en schud door elkaar. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoenblokjes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven terwijl je ze halverwege een keer omschudt.

Bereidingswijze voor de tagliatelle met roerbakgroente

Doe de geroosterde pompoenblokjes van de groente hack pompoen in een pan samen met de melk. Warm het geheel op en blend tot een gladde saus met behulp van een staafmixer. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking gaar. Verhit olijfolie in een wokpan en roerbak de wokgroenten Italiaanse champignons in 6-8 minuten beetgaar. Verdeel de tagliatelle over de borden er verdeel hier de pompoensaus en geroerbakte wokgroenten over. Serveer direct!

Fotocredits: Albert Heijn

Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente

De makkelijkste manier om het nieuwe jaar goed te beginnen, is met een makkelijke en voedzame maaltijd. Dit gerecht met bloemkoolcouscous heb je in een handomdraai op tafel staan, want met de groente-hack laat je de oven al het werk doen!

Ingrediënten voor de Midden-Oosterse bloemkoolcouscous (4 personen)

  • 1x groente-hack ovengroente (zie onderstaand)
  • 2 verpakkingen (800 g) AH Bloemkoolcouscous met paprika, tomaat en koriander
  • 1 citroen
  • 50 g amandelen
  • 1 el zonnebloemolie

Ingrediënten voor de ovengroente-hack

  • 1 verpakking (600 g) AH Ovengroente courgette, rode paprika & peen
  • 2 el olijfolie
  • 3 tl Ras el Hanout kruiden

Bereidingswijze voor de ovengroente-hack

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de ovengroente courgette, rode paprika & peen in een kom en voeg hier de Ras el Hanout kruiden en de olijfolie aan toe. Schud door elkaar en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de ovengroenten 25 minuten in de oven terwijl je ze halverwege de kooktijd een keer omschudt.

Bereidingswijze voor de Midden-Oosterse bloemkoolcouscous

Hak de amandelen grof en pers de citroen. Verhit zonnebloemolie in een wokpan en wok de bloemkoolcouscous in 2 minuten beetgaar. Voeg het citroensap en de gehakte amandelen toe aan de pan en roer de bloemkoolcouscous nog een keer goed door. Serveer de bloemkoolcouscous met de geroosterde ovengroente.

Fotocredits: De Hippe Vegetariër

Noedelsoep met Thaise wokgroente en geroosterde pinda’s

Met dit recept kun je op een gezonde manier het nieuwe jaar beginnen. Je tovert zo deze heerlijke Thaise noedelsoep met wokgroente en geroosterde pinda’s op tafel. Ook nog eens ideaal om je warm te houden tijdens de koude winterdagen!

Ingrediënten voor de noedelsoep met geroosterde pinda’s (4 personen)

  • 1x wokgroente-hack (zie onderstaand)
  • 2 lente-uitjes
  • 225 g rijstnoedels
  • 40 g ongezouten pinda’s
  • 400 ml kokosmelk
  • 600 ml groentebouillon

Ingrediënten voor de wokgroentehack

  • 1 verpakking (400 g) AH Thaise wokgroente courgette, rode peper of AH wokgroente Thais
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 cm gember, geschild en geraspt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl gemalen koriander

Bereidingswijze voor de wokgroente-hack

Doe de sjalot samen met de gember, knoflook, gemalen koriander en zonnebloemolie in een keukenmachine en blend tot een gladde pasta. Verhit een wokpan op middelhoge temperatuur en verwarm de pasta totdat deze begint te geuren. Voeg de wokgroente toe aan de pan en roerbak het geheel 6-8 minuten.

Bereidingswijze voor de noedelsoep

Bereid de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking, snijd de lente-ui in dunne ringen en de ongezouten pinda’s grof. Breng de kokosmelk samen met de groentebouillon aan de kook in een ruime kookpan. Laat 4 minuten op middelhoog vuur doorkoken. Verdeel de rijstnoedels en de wokgroente over vier kommen en giet hier de kokos-groentebouillon in. Verdeel hier de lente-ui en ongezouten pinda’s over en serveer direct!

Fotocredits: De Hippe Vegetariër